Vizier op volleybal

 

VCN verliest met 1-3 van Taurus

VoV, 08-02-2021. 13:15 uur. ComputerPlan VCN H1 speelde afgelopen zaterdag tegen Taurus op het centercourt in de Oostgaarde. VCN trof in Taurus een ploeg waarvan een groot deel al lang op dit niveau speelt. Na de testprocedure kon de wedstrijd beginnen.

Coach Van Hal bracht dezelfde beginopstelling als bij eerdere wedstrijden in het veld, alleen nu begon Sharif Gabriel op de plek van Tom van Reeuwijk. VCN vloog uit de startblokken. Met een goede inzet trok VCN het initiatief naar zich toe in de openingsfase. Door een goede servicedruk werd de Houtense passlijn onder druk gezet. Een veel scorende Matthew Immers en een sterke passende Rogier van Leeuwen bracht VCN naar de setwinst met 25-18.

In set 2 begon VCN slap en ongeïnspireerd. Het team liet wat onnodige ballen vallen en keek al snel tegen een achterstand aan. Het ervaren Taurus rook bloed, en al snel was daar de setwinst met 25-17. In set 3 paste Coach van Hal diverse wissels toe, Ferdy van Dijk, Ralph Backer, Roland Mijnans en Tom van Reeuwijk betraden het veld.  Net als in set 2 kon VCN haar eigen spel niet spelen, en kwam het team niet in de buurt van Taurus.

De laatste set was gas geven en hopen dat we in de thuishal voor een derde keer een 1-2 achterstand in een 3-2 winst zouden kunnen ombuigen. Tot 19-17 was daar de hoop, maar in de slotfase kwam VCN tekort, via Dylan Boerefijn kwam Taurus op 21-25 en besliste daarmee de wedstrijd met 1-3 in zijn voordeel. Helaas! VCN kon onvoldoende strijd bieden, en zal hard moeten werken om komende dagen meer weerstand te kunnen geven.

Aankomende woensdag is daar de eerste midweekse wedstrijd tegen Dynamo. Bij aanhoudend code oranje zal deze wedstrijd geen doorgang vinden, maar anders start deze gewoon om 20.00 uur in eigen huis.

Zaterdag treffen we het Talentteam in eigen huis om 17.45 uur. Tot dan!

gh @ VoV, verslag Anouk van Egmond, Foto VCN.