Puntje voor team Baasdam, zege LVL Volleys

VoV, 09-02-2021. 4:29 uur. Hermes Rekkenschop Oostende heeft na drie wedstrijden het eerste puntje van het seizoen 2020-2021 binnen. Tegen VC Oudegem kon een 2-1 voorsprong in sets niet worden omgezet in wedstrijdwinst. In de vierde en vijfde set (16-25 en 9-15) viel de servedruk weg en werd er dik verloren.

De in de basis begonnen Lisa Nobel scoorde vlot in set één, waarin de teams tot aan 18-18 gelijk op liepen. Oostende maakte het verschil van 18-19 naar 22-19 en won met 25-23. In set twee was Oostende de ploeg die constant in de achtervolging was. Via 5-10 en 16-21 werd met 20-25 verloren.

Aanvallend waren Merle Baasdam en Lisa Nobel goed op dreef in de derde set en zij stonden met hun punten aan de basis van de 11-5, 17-10 en 21-14 tussenstanden. De winst kwam via 25-20 op de borden. Oudegem sleepte er in de vierde set een verlenging uit. Baasdam hield Oostende nog een beetje in de race toen ze aanvallend haar ploeg naar 13-18 sloeg en later met sterke opslagen de 16-23 op de borden zette, maar de tiebreak kon ze niet voorkomen.

Oudegem liep na 3-4 in de vijfde set met één serie uit naar 3-11, via Fanny Lafeber kwam Oostende nog een beetje terug (5-13), maar de strijd was toen eigenlijk al verloren. Maar door het behaalde resultaat en niveau wordt door Oostende met vertrouwen naar de volgende wedstrijden uitgekeken.

Merle Baasdam is niet geheel fit, zij heeft last van een vervelende scheenbeenvliesontsteking, die gezien het volle programma in de komende weken niet de rust krijgt die het nodig heeft om te genezen. Ze scoorde desalniettemin 22 keer, Lisa Nobel maakte er 17. Fanny Lafeber (3 invalbeurten) en Loladina Zwaanswijk (1 invalbeurt) kregen geen punten achter hun naam.

LvL Volleys won thuis met 3-0 van Michelbeke via de setstanden 25-19, 25-13 en 25-18. LvL Volleys hield de bezoekers steeds ruim op achterstand. Bij het tweede meetpunt in elke set stonden ze met respectievelijk 16-11, 16-7 en 16-12 al ruim voor, waarna ze met 21-17, 21-11 en 21-15 aan de big points begonnen.

Laura Overwater kreeg 10 punten achter haar naam, Kirsten Bröring scoorde 4 keer en Nova Marring werd niet ingezet. Vooral aanvallend was LVL Volleys met 47 om 28 punten veel sterker.

Andere uitslagen waren Tchalou vs. Charleroi 2-3 en Asterix Avo vs. Antwerp 3-0.

LvL Volleys staat vierde met 5-9, Oostende is achtste en voorlaatste met 3-1. Koploper Gent staat op 8-21, nummer twee Asterix heeft dezelfde score. De verschillen zijn groot.

Belgische beker mannen: Zoals mocht worden verwacht hebben Maaseik en Roeselare zich geplaats voor de finale van de Belgische beker. Zij wonnen ook de return, na eerder ook al in de heenwedstrijd te hebben gezegevierd.

Maaseik won met 2-3 bij Aalst. Roeselare met 1-3 bij Achel. Bij Aalst scoorde Wiltenburg één keer, Maan maakte er 8 voor Maaseik en Dronkers voorkwam met 26 geslaagde servepasses directe opslagpunten van Aalst.

Bij Achel vs. Roeselare was de Nederlandse inbreng aan weerskanten groot. Voor Achel scoorde Dion Verwey 6 keer, Tim Smit maakte er 11, net als Rik van Solkema, die echter beduidend minder speeltijd had. Michiel Ahyi en Stijn van Schie scoorden 6 en 7 keer voor Roeselare. Opvallend was de hoge foutenlast, vooral bij de thuisploeg. Totaal 72 punten werden er voor de tegenstander gescoord, waarvan 44 van Achel voor Roeselare.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Oostende.