VCN weet geen punten te snoepen van koploper

VoV, 12-11-2023. 8:13 uur. VCN begon het nieuwe jaar afgelopen zaterdag tegen Taurus met winst. Gisteren stond de volgende competitiewedstrijd alweer op het programma, deze keer tegen de nieuwe koploper, SSS. Het team van coach Van Hal had geen antwoord op het sterke spel van SSS. Waar het in de eerste set nog gelijk op ging, wisten de mannen uit Barneveld in de tweede en derde set vrij vlot uit te lopen. 0-3 (19-25, 14-25, 11-25).

Beide teams laten in de eerste set mooi en sterk spel zien. VCN strijdt om een puntje voorsprong, maar SSS weet telkens net genoeg te doen om voldoende afstand te behouden. De big points blijven uit voor VCN. SSS wint de set met 19-25.

Set twee laat heel ander volleybal zien. VCN heeft moeite om het sterke spel van de eerste set te reproduceren. SSS maakt hier maar al te graag gebruik van en bereikt al snel de 20 punten. VCN komt vanaf de 14 punten niet meer aan scoren toe, resulterend in een 14-25 en 0-2 achterstand.

Kan VCN in set drie nog de knop omzetten? De mannen strijden en doen hun best om bij te blijven, maar ook in deze set pakt SSS alle kansen. VCN blijft tot 4-4 bij, maar daarna loopt SSS al snel uit. Set drie eindigt in 11-25, waardoor alle punten meegaan naar Barneveld.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. De mannen van VCN spelen dan om 20:00 uur uit tegen Sliedrecht Sport.

gh @ VoV. Verslag van Stephanie van Berkum-Hofs, VCN. Foto Jan van den Noort.