Europese winst voor Indy Baijens, Nova Marring en Laura Overwater.

VoV, 12-01-2023. 7:14 uur. De ene week ben je nog zonder ploeg uitsluitend aan het trainen op Papendal, en vervolgens staat een paar weken later jouw nieuwe team in de achtste finale van de CEV Cup tegenover een Hongaarse tegenstander. Het kan snel gaan, daar weet Elles Dambrink over mee te praten. Gisteravond speelde SSC Schwerin thuis tegen Békéscsabai, Elles Dambrink was echter nog niet van de partij bij de thuisploeg.

Schwerin won met 3-0 via de setstanden 25-20, 27-25 en 25-22. Met een eigen score van 61 om 49 punten hadden ze ruim voordeel, vooral aan het net met 48 om 43 aanvallende en 9 om 4 blokpunten. Daarvan nam Indy Baijens, die totaal 12 keer scoorde, er vier van voor haar rekening.

In de eerste set maakte Schwerin van 15-14 voor een 22-14 tussenstand en sloot winnend af. In set twee konden ze setpoint tegen bij 23-24 veranderen in setpoints voor bij 25-24 en 26-25, hetwelk ze ook verzilverden. En in de derde set speelden beide teams na 14-11 tot aan 25-22 een perfecte side out met over en weer om de beurten een punt voor ieder.

Asterix Avo won hun jubileumduel in Griekenland.  Voor het Belgische Asterix Avo van Laura Overwater en Nova Marring stond gisteravond een Europese jubileum wedstrijd op het programma, in de Challenge Cup. Hun ploeg speelde in het Griekse Thessaloniki tegen Aris hun 150ste Europese duel.  Een mijlpaal in de clubgeschiedenis. Mooi dat ze met een 1-3 zege konden afsluiten.

De Belgische ploeg maakte het verschil aanvallend met 51 om 59 punten, hetgeen uitmondde in een totale eigen score van totaal 65 om 74 punten. Daarin had Nova Marring met 28 treffers een belangrijk aandeel. Ook Laura Overwater droeg met 7 treffers haar steentje bij.

In de eerste set maakte Asterix van 22-18 achter een 22-25 zege, in de tweede set lukte dat huzarenstukje niet. Nu werd 20-17 via 22-20 een 25-21 zege voor Aris. In de derde en vierde set had Asterix Avo twee keer het beste eindschot. Die twee sets werden met 23-25 gewonnen na 19-23 in de derde en 18-21 in de vierde set.

De return in Beveren wordt op woensdag 18 januari gespeeld. Dan beginnen ze om 19:30 uur.