Vizier op volleybal

 

VCN wil vlammen in de bekerfinale

VoV, 05-04-2021. 9:55 uur. Zaterdag 3 april was het zo ver en mochten we de halve finale van de beker spelen. Vanwege besmettingen binnen het team van VC Sneek mochten wij de plek in de halve finale innemen. Tegen wie we het zaterdag mochten opnemen was nog niet bekend omdat wij eerst de kwartfinale van Sliedrecht – FAST af moesten wachten.

Tegen alle verwachtingen in slaagde het sterk spelende FAST erin om te stunten en in de kwartfinale van Sliedrecht te winnen. Nadat we zaterdagochtend allemaal negatief getest waren was het tijd om nog even kort te trainen. Vervolgens werd er gegeten en hadden we de voorbespreking. Zowel in de voorbereiding als in de competitie wisten we van FAST te winnen waardoor we gebrand waren om te winnen.

Coach Ivo Munter begon met dezelfde opstelling als de week daarvoor tegen FAST, namelijk met op de passer-loper Maureen Weernekers en Louise Bijlsma, op het midden Anne Swart en Laura Kerkhof, als diagonaal Elles Dambrink (de topscoorder van deze wedstrijd) en als spelverdeelster Lisa Vossen.

Het allereerste punt van de wedstrijd ging naar FAST, de rest van de set ging het erg gelijk op en speelden beide ploegen sterk. In de loop van set 1 zorgden we voor een verschil van twee punten en wisten we uiteindelijk de eerste set naar ons toe te trekken met een eindstand van 25-22.

De tweede set begon vergelijkbaar met de eerste set. Het ging gelijk op en de twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. Vanaf 12-12 begonnen we iets meer fouten te maken. Daar maakte FAST goed gebruik van en creëerde op die manier meer chaos aan onze kant. Op 14-18 wisselde coach Ivo Munter Fleur Uitterlinden voor de spelverdeling om een ommekeer te brengen in het spel. Fleur kwam er goed in maar helaas konden we de set niet naar ons toe trekken en we verloren deze set met 14-25 waardoor de stand 1-1 werd.

De derde set ging wederom heel erg gelijk op. Beide ploegen waren met name zowel blokkerend als verdedigend sterk. Later deze set vonden er ook nog twee wissels plaats, Tessa de Boer kwam als passer-loper het team versterken en Fuerra Everaert mocht als verdedigende libero alle ballen van de vloer vegen. Beide speelsters brachten zowel volleyballend als mentaal weer nieuwe energie in het veld. Tot het eind van set 3 was de spanning om te snijden. Bij de stand van 24-24 wisten we direct twee punten op rij te maken met als afsluitend punt een heerlijk kill- block van onze midden Laura en daarmee wonnen wij deze set met 26-24.

De opluchting en het enthousiasme was zowel in het veld als aan de kant erg aanwezig omdat dit betekende dat wij nog maar 1 set nodig hadden om voor het tweede seizoen op rij in de bekerfinale te staan.

De vierde set begon ook weer hetzelfde als de eerste drie sets. Deze set was met name qua foutenlast wel verschillend aan de vorige drie sets. Er werd namelijk door beide ploegen behoorlijk veel fout geserveerd en aan beide kanten werden iets meer foutjes gemaakt. Desalniettemin bleven we vechten en waren we vastberaden om de bekerfinale te halen. Uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd dat wij ook deze set weer binnen konden slepen en met een eindstand van 3-1 het veld konden verlaten.

Wij zijn erg blij en trots dat we wederom de bekerfinale hebben kunnen bereiken en we hebben heel veel zin om maandag 5 april weer te vlammen tegen Apollo 8 in de MartiniPlaza in Groningen! Tot maandag!

gh @ VoV, bron sponsorcommissie VCN, Foto Pim Waslander.