Veerkrachtig FAST wint in Ootmarsum

VoV, 21-10-2018. 11:41 uur. De volleybalsters van FAST hebben een uiterst succesvolle week achter de rug. Na de 3-0 overwinning op woensdag tegen Talenttam Papendal Arnhem werd zaterdagavond Springendal Set – Up’65 in Ootmarsum met 1-3 (20-25, 23-25, 25-8 en 19-25) verslagen.

Het team van trainer Bijsterbosch trof in sporthal De Schalm in Ootmarsum een wisselvallige tegenstander die veel risico in de service legde. FAST wist met die servicedruk goed om te gaan en hield zich goed staande in het spannende duel.

De thuisclub en FAST hielden elkaar in de eerste set in balans tot dat Springendal Set-Up’65 serverend en blokkerend de overhand kreeg, en uitliep naar 15-10 voorsprong. FAST kwam echter terug en pakte de set met 20-25.

De tweede set was een kopie van de eerste als zag de situatie er voor FAST bij een 18-11 achterstand nog minder florissant uit. Met een sterk servicereeks van Joska Fransen werd de kloof beetje bij beetje kleiner gemaakt. Toch leken bij 23-19 de kaarten geschud. Trainer Harmen Bijsterbosch bracht de van een blessure herstelde Lisa Kersten binnen de lijnen. De middenaanvalster serveerde FAST naar de setwinst: 23-25.

Springendal Set Up’65 was vanaf de start in de derde set niet van zins zich neer te leggen bij een nederlaag. FAST kwam nog op 0-1 en 1-2 maar daarna Springendal Set Up’65 profiteerde van de slordigheden in het spel van de Roze Brigade. Trainer Bijsterbosch wisselde en trachtte tijdens de time outs zijn ploeg bij de les te krijgen maar Set Up bleek niet te stoppen. Met 25-8 werd het 1-2.

In de vierde set herstelde FAST zich knap. Het liet de malaise uit de verloren set achter zich en bouwde hardwerkend en georganiseerd de voorsprong uit. De set werd met 19-25 naar zich toegetrokken.

Trainer Harmen Bijsterbosch prees na afloop de werklust die zijn veerkrachtige ploeg aan de dag legde. “De meiden hebben er hard voor gewerkt en hadden de organisatie goed op orde. We hebben hier drie belangrijke punten gepakt.”

gh @ VoV, verslag van Jos Gröniger, PR – Commissie FAST.