Weer 4-0 zege voor Taurus II, VVU laatste

VoV, 21-10-2018. 11:28 uur. Blijkbaar heeft Taurus het beste reserve team van de Eerste Divisie B. Taurus II gaat met 24 punten uit 5 wedstrijden namelijk ruim aan de leiding, al speelden ze wel een wedstrijd meer dan Sliedrecht Sport II (4-19) en een gelijk aantal als Peelpush (5-14). Het lijkt erop dat al heel vroeg in het seizoen duidelijk is wie er na 22 wedstrijden de meeste kans op de hoogste podiumplaats maakt.

Tot nu waren er drie 4-0 en één 3-1 zege, zaterdag voegde Taurus II daar een vierde 4-0 aan toe. Tegen Inter Rijswijk II. De bezoekers kregen 12, 17, 19 en 20 punten mee.  Sliedrecht II en Voerendaal, de nummer drie tot zaterdag,  waren speelvrij en zagen Taurus een eind uit zicht verdwijnen.

Hekkensluiter Zaanstad II deed hele goede zaken bij EMD Tooling. Ze namen een 1-3 zege mee, de 16-25 en 21-25 betekenden een 0-2 voorsprong, de thuisploeg kon het met 25-22 spannend houden, maar moest in de vierde met 20-25 toch capituleren.

Velo en Compaen waren in de eerste twee sets aan elkaar gewaagd (25-22, 23-25), daarna had eerst Velo (25-16) en daarna Compaen (21-25) de overhand. Na de 2-2 bracht 15-11 Velo de wedstrijdwinst.

Peelpush en Next Volley wonnen hun wedstrijden met 3-1. VVU kon in Meijel nog een setje meepakken toen de wedstrijd al verloren was. Met 21-25 na 25-15, 25-23 en 25-19. VC Wik hield in Dordrecht de wedstrijd spannend door de derde set met 23-25 te winnen, daarvoor waren ze met twee keer 25-22 onderuit gegaan. De 25-17 in de vierde set leverde Next Volle vier punten op.

De stand is nu na de top 3: VC Voerendaal 4-13, Rijswijk II 4-11, Compaen 5-10, Velo 4-8, EMD Tooling 4-7, Next Volley 5-7. Zaanstad II 4-6, VC Wik 5-6 en de rode lantaarn is bij VVU terechtgekomen. Zij staan op 3-5.