Veerkrachtig RVV wint van VCN

VoV, 21-10-2019. 10:17 uur. Na het zure verlies een week geleden tegen VIVES, heeft RVV de weg omhoog weer teruggevonden. Na een stroeve start herpakten de Katwijkers zich en sloten de wedstrijd tegen VCN uit Capelle aan den IJssel winnend af. (3-1)

Lange tijd leek RVV aanspraak te kunnen maken op winst in de eerste set. Echt goed was het niet, maar het was wel beter dan VCN. Echter, in de slotfase wisten de mannen uit Capelle door middel van een goede serviceserie een gat te slaan. Dit gat kwam RVV, ondanks een spelverdelerswissel, niet meer te boven. (22-25)

Teleurgesteld door het verlies van de eerste set begonnen de Katwijkse mannen slap aan het vervolg. Een donderspeech van coach Sven Walleze was nodig om de mannen wakker te schudden. Vanaf dat moment speelde RVV de schroom van zich af en begon lef te tonen. Dit resulteerde in winst in de tweede set. (25-17)

In de derde set gingen de mannen uit het vissersdorp door waar ze gebleven waren. Onder leiding van libero Vito Meulenberg bleef de passing lopen. Hierdoor konden met name de middenmannen Thijmen Heemskerk en Robert de Vries gevonden worden. VCN heeft dan ook nooit de illusie gehad deze set te kunnen winnen (25-15)

De vierde set verliep moeizamer. VCN ging iets beter spelen, RVV vergat gefocust te blijven. Het was gelukkig diagonaal Gilbert Vivo die zijn ploeg op de lastige momenten erdoorheen trok. Met zijn machtige aanvallen maakte hij ook het publiek wakker, die het knokkende RVV vervolgens naar de overwinning schreeuwden. Door middel van een machtig blok zorgde aanvoerder Bas van der Tang ervoor dat de Katwijkers de winst mochten gaan vieren. (25-22). Na deze vierpunten is RVV terug te vinden op een, voor een promovendus, zeer knappe tweede plaats.

Volgende week speelt de ploeg een driekamp voor de nationale beker in de eigen Boorsmazaal. Tegenstanders zijn twee teams uit de Topdivisie, Inter Rijswijk en Volley Tilburg. RVV lijkt kansloos, maar met de spelvreugde die de ploeg zaterdag liet zien is alles mogelijk. De wedstrijden zullen aanvangen om 14.00 uur, 16.00 uur en 18.00 uur. RVV speelt de eerste en laatste wedstrijd. Wees welkom in de Boorsmazaal voor een middagje volleybal van niveau!

gh @ VoV, verslag door Bas van der Tang, RVV Heren 1. Foto Jan van den Noort.