Volley Tilburg redt het net niet vs. DIO

VoV, 21-10-2019. 10:22 uur. Afgelopen zaterdag speelde Volley Tilburg de verste uitwedstrijd van het seizoen in Bedum. De voorbereiding op deze wedstrijd verliep verre van soepel, dankzij een enorme file onderweg. Van het tussendoor uitgebreid stoppen kwam zodoende niets terecht en na een reis van 3 uur en 3 kwartier hadden de mannen van Tilburg slechts 1,5 uur tot aan de wedstrijd. Die desondanks met veel strijd en kwalitatief goed volleybal nipt verloren ging met 3-2 (25-17, 22-25, 17-25, 29-27, 15-09).

Het basisteam van Volley Tilburg bestond uit Rogier Raemaekers (SV), Tom Chermin en Gijs Moonen (PL), Thijs Princen en Jens Andriessen (mid), captain Rens Kroeze (dia) en libero Marijn Kessels. Na een goede start van de set, waarbij het gelijk op ging met de tegenstander, deed een serviceserie van Bedum ons in combinatie met veel servicefouten aan eigen zijde de das om. Er werd op een rotatie een gat geslagen van 6 punten en dat betekende een setstand van 25-17 in het voordeel van Bedum.

De 2e set keek Tilburg gelijk tegen een kleine achterstand aan, maar deze werd meer dan goed gemaakt door een uitstekende service serie van Rens Kroeze, die zowaar het publiek in Bedum muisstil kreeg met zijn prachtige opslagen. Een grote voorsprong werd zo behaald. Opvallend was een korte onderbreking deze set, omdat een grote kikker!! het veld kwam ingesprongen, die koelbloedig door Tilburg gevangen werd en netjes buiten gezet. (werkelijkheid, geen grapje)

Toen Bedum toch weer iets terug leek te komen maakten de mannen van Tilburg een afspraak met elkaar: “Als je er voor kunt gaan dan ga je vol, niet ingehouden volleyballen”. Met name Tom liet zien hoe dit moest en scoorde 2 tot 3 bonuspunten op rij voor Tilburg. Winst met 25-22 voor Tilburg was het gevolg. De derde set denderde Tilburg door: Rens (die sowieso een puike wedstrijd speelde) bleef de passing van Bedum teisteren met zijn service, maar nu ging Gijs daar ook aan meedoen met zijn sprongserve. Met een 25-17 winst voor Tilburg tot gevolg.

De 4e set kwam Tilburg in een zucht met 7-2 voor te staan en leek Bedum moegestreden. Echter, waren er een paar discutabele momenten in deze set waardoor het publiek van Bedum er weer achter ging staan en daarbij was er een oudgediende bij Bedum die bedacht had de show te gaan stelen. Hij scoorde punt na punt en na een zinderende finale van de 4e set moest Tilburg de set aan Bedum laten en vlot bleek ook de 5e set een prooi voor Bedum.

Bovengenoemde speler scoorde geweldig voor Bedum (complimenten) en Tilburg bleek op te zijn. Complimenten kregen we van de scheidsrechters die aangaven “niet te kunnen begrijpen dat ze zojuist de nummers 10 en 11 van de competitie te hebben gefloten”.

Na een kort verblijf in de kantine reed Tilburg weer richting het zuiden, zonder files dit keer.

gh @ VoV, verslag van / via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1. Archieffoto.