Veracles D1 na zege op VVU koploper

VoV, 06-11-2017. 15:28 uur. Na een bizar goed weekendje Donitas kraken wachtte een nieuwe uitdaging in de vorm van vv Utrecht. De nummer drie van de topdivisie heeft met veel ervaring in de selectie een sterke ploeg en daarom zou door de Groene studentes alles gegeven moeten worden om met een overwinning van het veld af te stappen. Met hulp van het publiek was het ouderwets genieten in de Struikhal in Groningen.

In een gelijk opgaande eerste set laten beide ploegen direct zien in vorm te zijn. Sterke aanvalskracht van beide kanten maken het een vermakelijke wedstrijd waarin Veracles net iets meer variatie kan laten zien. Gebruikelijk kent deze set direct al een zieke kill van Dorien Dijkstra waardoor de vloer in Groningen weer een reparatie verder is. Mede door de goede serve druk gaat de eerste set met 25-21 naar de thuisploeg.

De tweede set start voortvarend en al snel staat Veracles met 8-3 voor. Een goede serve serie van Renée Houkes zorgt ervoor dat de touwtjes stevig in handen worden genomen. Ondanks een opleving van de dames uit Utrecht blijven de studentes de betere partij. Een spannende eindfase werd één van de Utrecht speelsters iets te veel, haar serve eindigde halverwege de tribune waardoor ook de tweede set naar de thuisploeg ging, 25-23.

De derde set bleek achteraf de laatste set en bood wederom het nodige spektakel. Waar het publiek zich weer van hun beste kant liet horen konden de beide teams er een spannende set van maken. Utrecht speelde sterk en zorgde ervoor dat de dames van Veracles alle zeilen bij moesten zetten om na drie sets in de kantine te kunnen feesten. Tot de laatste punten van de set kon het beide kanten op gaan. Een sterk spelende Britt Schreurs liet zien dat ze elke kans kan afmaken door op 24-23 het winnende punt te maken.

Door deze overwinning staan we na dit weekend bovenaan de topdivisie. Even genieten, daarna direct weer scherp. Nu gaat het vizier naar zaterdag, in Huizen spelen we tegen PDK waar we onze koppositie gaan verdedigen.  Publiek bedankt! Hup groen!

gh @ VoV, verslag door Leon Koehorst, assistent trainer / coach van Veracles D1. Foto Rudy van ’t Rood.