Veracles kampioen, Apollo 8 D2 naar Superdivisie

VoV, 07-04-2024. 5:52 uur. In de Topdivisie A bij de dames werden gisteren een aantal belangrijke duels gespeeld met het oog op plaatsing voor de Superdivisie en de titel.

Om met het laatste te beginnen, Veracles wist na de 3-2 zege van Apollo 8 D2 eerder op de dag, waardoor ze op 41 punten kwamen, dat het op basis van competitiepunten en set ratio de titel kon binnenhalen, zij werden geacht tegen hekkensluiter US Dames2 ook de volle buit te pakken en deden dat ook met 3-0 via de setstanden 25-18, 25-13 en nogmaals 25-18. Daardoor kwamen ze op 47 punten, zes punten meer dan Apollo 8 D2 maar met een ruim beter set ratio. Met nog twee wedstrijden te gaan voor beide teams kan Apollo 8 dat niet meer inlopen. Veracles proficiat met het kampioenschap.

Apollo 8 Dames2 won met 3-2 van SV Dynamo D2. Via de setstanden 25-20, 23-25, 21-25, 25-13 en een nipte 16-14. Daar teams die in de achtervolging zijn op Apollo 8 nog tegen elkaar moeten spelen zijn de 41 punten van Apollo 8 voldoende voor promotie.

Al vroeg in de middag kruisten Sudosa-Desto D2 en Alterno de degens. Ook hier een hoge inzet, beide teams stonden op 37 punten uit 20 wedstrijden en waren de nummers 4 (Alterno) en 5 in de stand. Het ging dus terdege ergens om.

Alterno stelde zichzelf teleur. had haar dag blijkbaar niet. Had in de eerste en tweede set een superslechte start met 10-1 en 8-1 achterstanden. In de eerste set waren ze bij 15-15 op gelijke hoogte, maakten ook een 21-18 achterstand weer ongedaan, maar kregen bij 23-23 twee blokpunten tegen en verloren dus met 25-23.

In set twee slonk de achterstand na 8-1 naar 13-10, maar Sudosa-Desto nam vervolgens weer afstand naar 19-12. Drie scores van Lieke Streutker maakten 22-12, waarna de set met 25-16 naar de ploeg uit Assen ging. En in set drie waren de teams lang aan elkaar gewaagd (5-7, 10-8, 16-16) voordat Sudosa het gaatje kon slaan. Naar 21-17. Op matchpoint bij 24-19 beslisten twee foutserves de wedstrijd.

De partij tussen Rivo en VoCASA was mogelijk voor de bezoekers de kans om revanche te nemen voor de 14 dagen geleden nederlaag en daarmee de kansen op een plaatsje in de Superdivisie in leven te houden.

VoCASA greep die kans op revanche en een plaatsje in de Superdivisie met beide handen aan. Na de 25-23 in de eerste set pakten ze met 20-25, 21-25 en 22-25 de 1-3 zege en dus de volle buit.

De Dinkelland derby tussen Set-Up en DeVoKo was voor de ploeg uit Denekamp belangrijk om in de race te blijven voor dat begeerde ticket. Er waren echter wel personele probleempjes, Dana Nijhuis en Daniek Scholten moesten wegens blessures verstek laten gaan en de gasten speelden met een piepjonge ploeg tegen de geroutineerde buurvrouwen. DeVoKo leed een dikke 3-0 nederlaag in Ootmarsum via de setstanden 25-20, 25-15 en 25-16. Set-Up was gistermiddag een maatje te groot.

Bij Krekkers werd afscheid genomen van een aantal speelsters en van de staf. Mooi dat dit met een 3-1 overwinning tegen Donitas kon. De thuisploeg pakte via 25-23, 20-25 en 25-19 een 2-1 voorsprong en kon het daarna met 25-23 afmaken.

Marèll Oude Avenhuis en Eline Goossen hangen de dames1 volleybalschoenen aan de wilgen, Noek Hofhuis verandert van club. Net als de trainers Hans Giesselink en Jeffrey scharbaai.