Veracles terecht de ‘Koninginnen van Groningen’

VoV, 24-01-2023. 6:13 uur. Het was afgelopen zaterdag tijd voor de jaarlijkse Donitas gehaktdag, een dag waarbij alle Veracles en Donitas teams het tegen elkaar opnemen in de strijd om wie zich de beste studentenvolleybalvereniging van Groningen mag noemen.

Om 20.00 mochten de vlaggenschepen van de verenigingen aantreden en gingen we de strijd aan tegen Donitas om onze titel ‘koninginnen van Groningen’ te blijven verdedigen.

Afgelopen donderdag speelden we ook al tegen Donitas in de 1/8 finale van de beker. Na een erg spannende strijd trokken we hier aan het langste eind met 3-2. Mede door dit nipte verlies voor Donitas, waren ze extra gebrand om de winst dit keer wel naar geel/blauwe kant te trekken.

We startten de wedstrijd met Wies, Haak, Vlas, Danielle, Annemarie, Kirsten en Iris. Gedurende de hele eerste set ging het gelijk aan elkaar op en wisselden we stuivertje van wie er voor stond. Bij een 16-20 achterstand kwam Silke in het veld, zodat Wies kon aanvallen en we weer drie opties aan het net hadden. Dit heeft ons geholpen tot een 22-22 gelijkspel, maar helaas was Donitas deze set toch echt wat sterker en verloren we de set met 24-26.

In set twee was het tijd om onze nieuwe aanwinst, Ilse Sinnige in te zetten, Ilse speelde dit jaar bij team Eurosped, maar sinds het verdrietige nieuws dat het team zich noodgedwongen terugtrekt uit de eredivisie, maakt ze bij ons haar seizoen af. Met welgeteld nul keer meegetraind te hebben, wist ze al flink wat lijntjes dicht te lopen en goede ballen te serveren.

Ook is de ACLO nog steeds bezig een gat op de 2 meter lijn te dichten, nadat Ilse hier een flinke deuk in heeft geslagen. Ondanks dat begonnen we de tweede set ook met een achterstand, maar een goede service serie van Danielle bracht ons van 4-7 achterstand naar 10-7 voorsprong. We wisten dit niveau de rest van de set vol te houden en wonnen de set met 25-16.

De derde set verliep net zoals de rest van de sets, waarbij we startte met een voorsprong, maar Donitas zich weer terugvocht in de strijd. Uiteindelijk wonnen we deze set met 25-20. Toen we in de vierde set, mede door goede service series van Noelle en Annemarie, op een voorsprong van 19-10 kwamen, konden we de winst al bijna ruiken en durfde coach Paul zelfs al te lachen. Maar wederom vocht Donitas zich knap terug tot 19-19 gelijkspel. Na een laatste keer alles geven, wisten we ook de laatste set met 25-21 te winnen.

Dit maakt ons, met drie gewonnen wedstrijden tegen Donitas dit seizoen (3-0 uit, 3-1 thuis, 3-2 beker), officieel koninginnen van Groningen van seizoen 22/23. Deze prestatie is na de wedstrijd goed gevierd in de Sportsbar!

We leggen nu de focus weer op volgende week, want dan gaan we op bezoek bij Set-Up ’65 d1 in Ootmarsum. Na ons thuis verlies van 1-3, hebben wie nog een (groen)appeltje met hun te schillen!

gh @ VoV, verslag Kirsten Spruijt, Veracles Dames 1. Foto Erwin Pranger.