Vizier op volleybal

 

Veracles verdedigt koppositie in Topdivisie A dames.

VoV, 08-12-2023. 5:49 uur. De top 5 uit de Topdivisie A bij de dames, de teams die op dit moment het met potlood geschreven entreebewijs voor de nieuwe Topdivisie hebben, speelt aanstaande zaterdag tegen teams die in het deel bivakkeren dat daarvoor nog niet in aanmerking komt, maar met nog meer dan de helft van het seizoen voor de boeg is natuurlijk van alles mogelijk.

Al zal dat voor US dames2, dat nog zonder zege is en op nulpunten staat, wel een hele toer worden om daar te komen, laat staan dat ze die ambitie hebben. Handhaven zal hoog in het vaandel staan, en daarvoor is het belangrijk om van die hatelijke nul af te komen en de kloof van zes punten naar de nummer voorlaatst gedeeltelijk te dichten.

Dat moet dan gebeuren in Denekamp tegen DeVoKo, dat de vijfde positie bezet en deze uiteraard ast wil houden. Tegen de hekkensluiter zal onderschatting een tweede tegenstander zijn, die het de thuisploeg lastig kan maken, maar daar zal trainer/ coach Johan Booyink zijn ploeg wel voor waarschuwen.

Krekkers speelt thuis tegen VoCASA, dat afgelopen weekend afscheid nam van de Nevobo beker met een nederlaag in vijf sets tegen Tweede Divisionist OranjeNassau. Makkelijke gedachte is dan dat als VoCASA van een Tweede Divisionist verliest zullen ze ook wel niet opgewassen zijn tegen de nummer elf van de Topdivisie. We verklappen nu alvast dat die gedachte wel een beetje veel te gemakkelijk en te voorbarig is.

De Twentse derby dit weekend in de Topdivisie A is Rivo vs. Set-Up ’65. En dat is een mooie. Rivo is vierde (9-18), Set Up zevende (8-12). Zes punten verschil, één wedstrijd minder gespeeld, dus is winnen voor de ploeg uit Ootmarsum noodzaak om de kans op een gelijk aantal punten bij een gelijk aantal wedstrijden te behouden. Maar aan de andere kant van het net staat wel Rivo, dat in de eigen Reggehal altijd een hele lastige tegenstander is. Of Set-Up daar raad mee weet?

Koploper Veracles krijgt Alterno op bezoek in Groningen. Alterno bewees in de beker tegen Apollo 8 Dames2 dat ze niet schrikken van een duel tegen een topper uit de Topdivisie, die partij werd in Apeldoorn met 3-0 gewonnen. Daarna was Krekkers aan de beurt en in de Groene Hel zullen ze die positieve reeks willen voortzetten. Aan Veracles de taak ok het Alterno vuurtje te blussen zonder de warmte uit de Groene Hel verdwijnt.

Apollo 8 Dames2 krijgt de tweede selectie van Sudosa-Desto uit Assen in de Veste tegenover zich. Nummer twee (9-20) vs. nummer zes (9-15). Het zal een strijd worden om bij de podiumteams te blijven behoren (Apollo 8 D2) c.q. de stap naar de top 5 te maken (Sudosa D2). Voor beide teams staat er dus genoeg op het spel en is er genoeg te winnen.

Als laatste partij van deze vooruitblik staat SV Dynamo D2 vs. Donitas genoteerd. De ploegen uit Apeldoorn en Groningen zijn op de ranglijst buren van elkaar met een negende plaats voor Donitas (9-10) en een tiende plaats voor Dynamo D2 (9-8). Of de teams deze posities ook na hun onderlinge duel bezetten?

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.