Vizier op volleybal

 

Blijft Keistad ongeslagen in de Topdivisie B dames?

VoV, 08-12-2023. 5:57 uur. In de Topdivisie B bij de dames is AVV Keistad de ploeg in vorm. Zij hebben na negen wedstrijden 26 punten, zijn dus nog ongeslagen in de competitie en doen ook in het bekertoernooi nog mee. Zaterdag krijgen ze een andere ploeg uit de Top 5 op bezoek, VCN dat met een prima resultaat bij Ledûb vertrok zal daar genoeg zelfvertrouwen hebben opgedaan om de strijd tegen de koploper in Amersfoort voortvarend aan te gaan.

Een andere ploeg die de laatste weken veel zelfvertrouwen heeft getankt is ongetwijfeld Armixtos. Eerst versloegen ze hun stadgenoot US en na het doordeweeks geëindigde bekeravontuur wisten ze in Tilburg ook de volle buit mee te nemen. De sprong naar een mooie vijfde plaats (10-15) leverden die zes punten op. Zaterdag krijgen ze Spaarnestad op bezoek, dat voorlaatste staat (9-9) en haar gedachten ook wel zal laten gaan naar een sprong naar een hogere positie op de ranglijst.

Pegasus heeft thuisvoordeel tegen hekkensluiter Volley Tilburg (9-6). Pegasus is de nummer twee in de stand (9-18). Nu Sinterklaas voorbij is zullen de dames van Volley Tilburg wellicht minder gul zijn dan in hun laatste wedstrijd tegen Armixtos.  Dat zal ook een van de belangrijke factoren zijn om tegen Pegasus succes te kunnen hebben, minder weggeven.

VollinGo (9-11) en Donki Sjot (8-9) bivakkeren met plaats negen en tien in de onderste regionen van het rechter rijtje. Maar de onderlinge verschillen tot aan plek zes zijn zo minimaal dat een goed resultaat, een driepunter, beide teams zomaar in de bovenste middenmoot op de rand van stippellijn tussen plaats vijf en zes kan brengen. En dat zal voor beide toch een doel op zich zijn.

Dinto vs. Ledûb is ook een duel dat de stand lekker door elkaar kan husselen. Onderling verschil twee punten in het voordeel van Dinto. De slechte smaak van de laatst geleden nederlaag wegspelen zal zeker een doel op zich kunnen zijn, dat dan            een plaats in de Top 5 kan worden behouden, c.q. kan worden veroverd zal mooi meegenomen zijn.

Sliedrecht Sport D2 vs. US is de confrontatie tussen de nummer acht en de nummer zeven. Net als wij had wellicht menigeen beide ploegen een stuk hoger in de ranglijst verwacht op dit moment gezien hun historie in de Topdivisie. Beide teams hebben 11 punten uit negen wedstrijden, de winnaar blijft in eerste instantie meedoen voor een top 5 notering, de verliezer gaat even in de wachtstand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.