Vizier op volleybal

 

Spanning in de kelder van de Topdivisie A heren

VoV, 08-12-2023. 6:04 uur. Onderin de Topdivisie A krijgt Webton Hengelo zaterdag de kans om goede zaken voor de stand te doen. Zelf staan ze derde van onderen (9-7), hun tegenstander staat een plaatsje lager (9-6) en was tot vorige rode lantaarndrager.

Direct boven Webton staat VoCASA H2 (9-9), dat een lastige klus zal hebben om in Friesland bij koploper VC Sneek punten mee te nemen.

Olhaco, de huidige nummer laatst (9-5) krijgt Orion H2 op bezoek. De ploeg uit Doetinchem is de laatste weken prima in vorm, Ze klopten VIVES en schakelden in het bekertoernooi Volley Tilburg uit, via een zege in Tilburg. Volgens Bartje is Orion H2 ook in Hoogeveen de favoriet voor de winst.

VIVES vs. SV Dynamo H2 zouden we bijna een middenmoot duel kunnen noemen, de thuisploeg is vijfde (9-17), de bezoekers vinden we terug op de zevende plaats met 9-13. Om voor een plaats in de nieuwe Topdivisie te blijven meedoen zullen er punten moeten worden behaald. Dat geldt voor beide teams, want er zijn op de loer liggende kapers op de kust.

Zoals bijvoorbeeld AVV Keistad, dat de zesde positie bezet. Zij krijgen Sudosa-Desto op bezoek, hetgeen een mooie test is of de ploeg in de top 5 thuishoort, want Sudosa is de nummer 2 in de stand. Zij hebben 8 punten meer dan Keistad.

Madjoe, dat na een weekje koploper te zijn geweest naar de derde plaats is gezakt, speelt uit tegen Pegasus, de nummer acht van de ranglijst. Om bij te blijven zal er gewonnen moeten worden, hetgeen overigens voor beide ploegen geldt.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.