Vizier op volleybal

 

Koploper Sliedrecht H2 zonder Bouter verder in Topdivisie B

VoV, 08-12-2023. 6:15 uur. Koploper Sliedrecht Sport H2 zal hat zaterdag tegen nummer vijf Spaarnestad en wellicht verder in het seizoen zonder Jasper Bouter moeten doen. Hij stapt over naar Sliedrecht Sport Heren 1 in de Eredivisie, dit om het uitvallen van Youri Ebbelaar te compenseren. Die blesseerde zich vorige maand aan zijn duim en is daardoor langere tijd niet inzetbaar.

De passer-loper speelt sinds de start van het vorige seizoen in het blauw-witte Topdivisie-team en maakt nu dus de stap naar de Eredivisie. Jasper Bouter heeft een succesvol beachvolleybalverleden met o.a. als duo partners Tom van Steenis, Christiaan Varenhorst en Ruben Penninga.

Gisteravond kwam hij met Sliedrecht Sport H1 in actie tegen Lycurgus, zijn ploeg won met 2-3 en hij scoorde 9 keer.  Misschien kan Spaarnestad zijn voordeel er mee doen dat Bouter er niet meer bij is.

Zaanstad is de directe belager van Sliedrecht Sport H2, zij staan drie puntjes achter hen. Gemini-K is zaterdag de tegenstander van Zaanstad.

VV Utrecht vs. Volley Tilburg is een mooi duel voor een plek in de top 5. VVU (3de, 9-19) staat wel vier punten voor op Volley Tilburg dat met 15 punten op de zesde plaats staat. Maar gezien de geringe onderlinge verschillen in de top is het elke wedstrijd sprokkelen van punten absoluut noodzakelijk om boven in te blijven meedoen.

Peelpush, de nummer vier in de stand, lijkt met Taurus, de nummer negen, een lastige uit klus te hebben. Taurus was een tijdje geleden in Houten VV Utrecht met 3-2 de baas, hetgeen wel aangeeft dat ze thuis niet zomaar over zich heen laten lopen. Daar staat wel tegenover dat Volley Tilburg in Houten met 1-3 won. Het zal vooraf vooral gissen worden dus wie als winnaar van het veld stapt.

Donki Sjot vs. Skunk is een kelderduel tussen de nummer 11 (9-9) en 10 (10-10), waarbij er maar drie punten verschil is met de middenmoot, waar bijvoorbeeld Gemini-K met 12 punten op de zevende plaats staat.

Hekkensluiter VCN (9-3) reist naar Inter Rijswijk en zal proberen daar één of meerdere punten aan hun subtotaal toe te voegen. Rijswijk (9-10) zal met dezelfde gedachte het veld instappen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Peter Verheijen.