Vizier op volleybal

 

Eredivisie dames op vrijdag, zaterdag en zondag

 

VoV, 08-12-2023. 6:33 uur. Het Eredivisie programma bij de dames begint vanavond al. De wedstrijden in de elfde ronde zijn over drie avonden/ middagen verdeeld. Te beginnen dus vanavond met Voltena vs. SV Dynamo.

De teams zullen met gemengde gevoelens terugkijken op het afgelopen weekend. Voltena omdat het na twee kansloos verloren sets in Assen tegen Sudosa-Desto heel sterk terugkwam en met twee ruim gewonnen sets de tiebreak kon afdwingen. Die echter weer werd verloren.

Dynamo omdat het tegen hekkensluiter Peelpush er niet in slaagde om in de wedstrijd te komen en in Apeldoorn een 1-3 nederlaag leed. Beide teams zullen deze teleurstelling achter zich willen laten en alleen maar aan de te behalen winst denken.

Beide teams moeten het zonder een paar vertrouwde gezichten doen. Bij Voltena is Raïsa Schoon er niet bij, zij neemt momenteel deel aan de Pro Tour Finals in Doha en sinds gisteren is Arjen Schimmel geen trainer coach meer bij SV Dynamo.

Op zaterdag ontvangt Activia, dat in Zwolle net niet voor een stunt kon zorgen, Sudosa-Desto uit Assen, die met moeite Voltena eronder wist te houden. Beide teams zullen alleen als het niet anders kan niet opnieuw op een vijfsetter willen laten aankomen.

Apollo 8 vs. VV Utrecht is een van de twee topduels op zaterdag avond. In Friesland wordt om dezelfde tijd aangefloten voor VC Sneek vs. VC Zwolle. In Borne is het behoud van of het verwerven van een plaats bij de Top 4 de inzet, in Sneek is die inzet de koppositie. Apollo heeft de volle buit nodig om VV Utrecht in de stand te passeren, in Sneek is het verschil één puntje. Dat belooft dus een spannende zaterdagavond te worden.

Voor zondag staat dan nog Peelpush vs. Sliedrecht Sport op het programma. In eigen huis wist Peelpush het VC Sneek een paar weken geleden knap lastig te maken (2-3), wellicht lukt het dat ook tegen Sliedrecht.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.