SV Dynamo neemt volle buit mee uit Werkendam.

VoV, 09-12-2023. 6:30 uur. Het volleybalweekend in de Eredivisie bij de dames werd gisteravond begonnen met de wedstrijd tussen hekkensluiter Voltena en middenmoter SV Dynamo uit Apeldoorn. Bij de thuisploeg ontbrak Raïsa Schoon wegens beachvolleybalverplichtingen en bij de gasten stond niet Arjen Schimmel maar Jorg Radstake als verantwoordelijke man langs de zijlijn.

Vraag vooraf was of Voltena ook thuis het ‘goede’ resultaat van de uitwedstrijd in Assen (3-2 verlies tegen Sudosa-Desto) een vervolg zou kunnen geven en welke uitwerking het ‘schokeffect’ van het voortijdig vertrek van trainer/ coach Arjen Schimmel bij SV Dynamo zou hebben.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, SV Dynamo won met 1-3 via de setstanden 20-25, 21-25, 25-23 en 20-25. Voltena oefende heel veel servedruk uit (20 om 9 aces) maar kwam aanvallend duidelijk tekort (37 om 50 aanvallende punten) om daar beslissend voordeel uit te halen. Temeer omdat ook hun foutenlast met 33 om 24 scores voor de tegenpartij een stuk hoger lag.

Dagmar Mourits (foto onderaan) van SV Dynamo werd met 22 punten topscorer van de partij. Anna Zijl kwam tot 13 treffers voor de gasten. Bij de thuisploeg maakte Sarah van Esch 17 punten, waarvan 6 aces, Anique Tavenier scoorde 14 keer, waarvan 5 aces, en Senna van den Berg liet er 12 noteren, waarvan 4 aces. Of Voltena had gisteravond een geweldig wapen vanaf de opslaglijn of de servepass rammelde behoorlijk bij SV Dynamo.

In de eerste set sloeg Voltena een gaatje van 10-9 naar 13-9, de gasten konden het voordeel met de serie van 18-17 naar 18-22 naar hun kant halen en wonnen met 20-25. In de tweede set draaide Voltena een 10-12 achterstand om naar 15-12 en 16-13, kwam daarna met 16-18 achter en kreeg die achterstand niet meer van de borden (21-25).

De derde set was voor Voltena, Twee keer kon SV Dynamo een achterstand van een punt of drie goed maken en bij de gelijke 19-19 stand begon de strijd om de knikkers.  De 21-19 werd 21-21, maar de side out en het breakpoint voor 23-21 kreeg SV Dynamo niet meer ongedaan gemaakt. Met 25-23 werd het 1-2 in sets.

In de vierde en laatste set liepen de teams in de score tot 11-12 gelijk op, de serie naar 11-17 leek beslissend te zijn, ware het niet dat Voltena zich met de inhaalrace naar 17-18 voor even weer in de wedstrijd speelde. Voor even, want SV Dynamo reageerde met een vijfpunter naar 17-23 en won de set daarna met 20-25 en de wedstrijd dus met 1-3.

SV Dynamo staat nu zevende met 11-14, Voltena blijft tiende en laatste met 11-6.