Veracles wint bekerderby vs. Donitas

VoV, 21-01-20223. 11:35 uur. Afgelopen donderdag was het zover, ons Veracles dames 1 speelde de achtste finale van de beker tegen Donitas en het was weer een geweldige derby. Donitas begon sterker en pakte meteen de voorsprong, we kwamen achter en konden ons niet op tijd genoeg herpakken, dus ging de eerste set met 22-25 naar Donitas.

In de tweede set kwam Spruitjes erin en die maakte voor ons echt het verschil. Meerdere mooie aanvallen, blokpunten en goede services van haar hielpen ons naar een goede voorsprong in de tweede set. Donitas kwam nog erg dichtbij, maar gelukkig pakten wij set 2 met 25-22.

Aan de start van de set stonden we qua punten en sets precies gelijk, namelijk 47 om 47 punten en 1 tegen 1 in sets, dus het was wel duidelijk hoe dicht we bij elkaar lagen deze avond. Wij waren vastberaden om ons niveau door te zetten in de derde set, maar helaas bleek Donitas hier weer de betere, met (wederom) 22-25.

En toen ging er bij ons een knop om, we serveerden veel beter, verdedigden beter en we gingen meer scoren. Dit alles maakte dat we onwijs veel overmacht hadden in de vierde set en deze maar liefst met 25-13 wonnen.

Dan is de vijfde set een makkie, zul je denken? Maar nee hoor, het was weer net zo spannend als eerst. Wij begonnen goed met een 4-0 voorsprong dankzij goeie services van Wies, maar daarna kwam Donitas terug en liepen zij zelfs een stukje uit. Gelukkig hadden we de serve wissel van Mirthe nog, want die heeft ons gedurende de wedstrijd in elke set geholpen, zij zette ons weer op voorsprong.

Na enkele gemiste matchpoints voor Veracles was de stand 14-13, onder aanmoediging van ons publiek wonnen we de vijfde set uiteindelijk toch met 15-13 en dus de wedstrijd met 3-2. Dit betekent dat we binnenkort de kwartfinale van de beker mogen spelen tegen FAST!

Zaterdag is het Donitas gehakt dag, wat betekent dat we dezelfde tegenstander hebben en dat we er weer alles aan gaan doen om te winnen. Publiek bedankt, jullie waren geweldig!

gh @ VoV, verslag van Tess Leemreize, Veracles Dames 1. foto’s gemaakt door Erwin Pranger.