Vizier op volleybal

 

Verhuizen in Frankijk en naar Cyprus.

VoV, 19-07-2022. 2:59 uur. Midspeelster Lynn Blenckers verandert in Frankrijk van club. Ze maakt de overstap van Saint Raphael naar Pays d’Aix Venelles. Haar nieuwe team legde vorig seizoen beslag op de derde plaats in de hoogste Franse volleybaldivisie.

Voordat ze aan haar buitenlandse volleybalavontuur bij Hermes Oostende begon speelde Blenckers in Zuid-Nederland bij Activia, Peelpush en FAST. Na haar Belgische club verkaste ze eerst naar de Ladies in Black in Aachen van waar uit ze naar Frankrijk vertrok.

Volgens Blenckers is het weer een stapje hoger op de volleybal ladder. Zij volgt haar trainer/ coach Alexis Farjaudon, die dezelfde overstap maakte en haar verzocht mee te gaan. Daar hoefde ze niet lang over na te denken, onder deze trainer/ coach was ze afgelopen seizoen teamcaptain bij Saint-Raphael, hetgeen net als de vraag om de transfer te maken getuigt van veel vertrouwen in haar.  Ze is erg blij met deze nieuwe club. Ook omdat ze aanstaand seizoen Europa ingaan.

Het is niet meteen de eerste buitenlandse competitie waar men aan denkt als de wens er is om aan een volleybalavontuur over de landsgrenzen te beginnen, maar Nikki van der Veen, afgelopen seizoen spelend voor VoCASA in de Nederlandse Topdivisie, maakt de overstap naar Cyprus. Zij gaat spelen voor Lemesos, Limassol,  dat in de hoogste divisie op het eiland uitkomt. Ook zij speelde in Nederland voor Activia uit Sint Anthonis en FAST.

Haar wens om in het buitenland te gaan spelen kon via bemiddeling van een volleybalmakelaar gerealiseerd worden. Zij wilde graag in een Zuid-Europees land als prof  spelen om zo te ondervinden hoe het is om alleen met sport bezig te zijn. Elke dag trainen, soms misschien wel vaker dan één keer per dag, en op een niveau uit te komen dat volgens haar goed vergelijkbaar is met de Nederlandse Eredivisie. Misschien net nog een treetje hoger.  Ze is erg benieuwd hoe het haar zal bevallen om uit haar comfortzone hier in Nederland te stappen, hoe ze de trainingen en wedstrijden fysiek aan kan en wat ze als volleybalster in haar mars heeft. Het is allemaal wel erg spannend voor haar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website Venelles.