Vizier op volleybal

 

Verlaat vuurwerk bij Sliedrecht vs Sneek?

VoV, 12-01-2018. 5:25 uur.  Na hun uitschakeling woensdagavond door respectievelijk Béziers en Pomi Casalmaggiore zijn Sliedrecht Sport en VC Sneek bevrijd van alle Europacup sores en besognes en kunnen ze zich met man en macht volledig gaan richten op de vaderlandse competitie. Daarin staan ze nummer één en twee en daarin spelen ze zaterdag tegen elkaar, in Sliedrecht. De thuisploeg staat met 36 punten uit 13 wedstrijden zes punten voor op de ploeg uit Friesland.

In Sneek waren de bezoekers drie sets een maatje te groot en kon de thuisploeg maar een set met 25-21 in eigen huis houden. Voorafgaand aan het seizoen, in de strijd om de supercup waren de teams meer aan elkaar gewaagd, toen bracht de vijfde set Sliedrecht de 3-2 winst. Sneek heeft met de reis visa versa Italië voor de CEV Cup een zware week achter de rug, Sliedrecht kon thuis blijven. Of het allemaal van invloed is geweest, moet zaterdag blijken, ze beginnen om 19:30 uur in de Basis.

Voor rode lantaarndrager Peelpush wordt het zondag de eerste wedstrijd van 2018, tegenstander Nering Bögel VC Weert heeft al gespeeld en de eerste winst (en drie punten) al binnen. De Limburgse derby is voor beide teams uiterst belangrijk gezien hun plaats op de ranglijst, waar ze beide 12 punten hebben en in de zone van de ‘degradatiepoule’ staan. Waarbij Peelpush wel een wedstrijd meer speelde.  De ploeg uit Meijel bereidde zich met een trainingsweekend in Milaan voor op dit cruciale duel en volgens eigen zeggen zijn ze er helemaal klaar voor. In Weert werd het 3-2 voor Weert na een 1-2 achterstand. Ze beginnen om 15:30 uur in Meijel.

De andere ploeg uit Limburg reist zondag af naar Vroomshoop voor hun duel met Eurosped, waar verwacht wordt dat de nieuwe Canadese libero Marisa Mota haar eerste speelminuten bij Eurosped zal gaan maken. De ploeg van Jan Berendsen is moeilijk te verslaan in Het Punt, tot nu lukte dat alleen Regio Zwolle Volleybal met 2-3. Alle andere teams verlieten met een nederlaag Vroomshoop.

In Sint Anthonis won Eurosped, dat nog volop in de strijd is voor een podium plaats in dit deel van het seizoen,  met 0-3. Het door blessures geplaagde Flynth FAST won voor het laatst op 25 oktober en is inmiddels naar de voorlaatste plaats weggezakt. De wedstrijd begint ook om 15:30 uur.

Zaterdag krijgt Springendal Set-Up ’65 bezoek van Regio Zwolle Volleybal, hetgeen dan tevens een weerzien is met vele bekenden. Immers spelverdeelster Kiki von Piekartz,  Marianne het Lam Scholten en libero Annelin Pasveer hebben een volleybal verleden in Zwolle. Zwolle is de nummer drie in de stand, Set-Up staat nog net met drie punten meer aan de goede kant van het stippellijntje dat Kampioenspoule en Degradatiepoule van elkaar scheidt.

Nu de ploeg uit Ootmarsum ook duidelijkheid heeft over de opvolging van trainer coach Brahim Abchir in het volgend seizoen, Lesley de Jonge van Dames 2 neemt het stokje over, staat gevoelsmatig eigenlijk niets meer een onbevangen en mogelijk succesvol vervolg van het seizoen in de weg. Maar dat heeft de thuisploeg zelf in de hand vanaf zaterdag 18:00 uur in de Schalm.

Coolen Alterno speelt in Apeldoorn tegen het Talententeam, dat vorige week ook al in actie kwam tegen Weert (3-1 verlies).  In Arnhem werd met 3-2 verloren, nadat via overtuigende setwinsten een 1-2 voorsprong was genomen. Coolen Alterno staat vijfde met twee puntjes achter Eurosped en drie achter Zwolle. Zij doen dus nog volop mee voor een plaats bij de top drie. In Apeldoorn beginnen ze zaterdag om 17:30 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.