Vizier op volleybal

 

De spanning zit onderin de Eredivisie (m)

VoV, 12-01-2018. 5:32 uur. In de Eredivisie bij de mannen is eigenlijk het meeste vuurwerk voor wat betreft de topposities wel achter de rug. Abiant Lycurgus en Seesing Personeel hebben hun partijen tegen elkaar gespeeld, waarbij Lycurgus bij de return met minimaal verschil als winnaar uit de bus kwam, zowel in de competitie als in de beker, en daarmee lijkt de strijd bovenin, ook al zijn er nog zes wedstrijden te gaan,  wel gespeeld. Lycurgus staat nu vijf punten voor op Orion en 13 op Dynamo, maar speelde wel een wedstrijd meer dan de Apeldoorners.

Het ziet er dus naar uit dat de bonussen voor de kampioenspoule voor wat betreft de eerste en de tweede plek wel toegewezen kunnen worden, maar van de andere kant, je blijft niet eerste door van de tweede te winnen, maar door geen punten in te leveren tegen mindere ploegen, waarvan de achtervolger wel wint. Zaterdag speelt Orion uit bij Advisie / SSS (4de, 13-22) en krijgt Lycurgus TTP (6de, 13-17) op bezoek.

Interessant blijft het in de Eredivisie voor wat betreft welke ploegen er in de ‘Degradatiepoule’ gaan uitkomen. Op dit moment zijn daarvoor Inter Rijswijk (7de, 13-12), Topvolley Zwolle (8ste, 13-12), Zaanstad (9de, 13-11) en Vallei Volleybal Prins (10de, 12-05) de kandidaten. De kloof naar de vijfde plaats is inmiddels acht punten. Zesde is TTP, dat na het reguliere seizoen niet meer meedoet. In dat kader is de wedstrijd van zaterdag tussen VVP en Zaanstad een zes punten duel, en dus uiterst belangrijk voor beide ploegen. In Zaanstad won de thuisploeg met 3-0.

Inter Rijswijk en Topvolleybal Zwolle hebben beide thuisvoordeel, zij krijgen respectievelijk Draisma Dynamo en SV Land Taurus op bezoek. De heenwedstrijden van deze duels werden met 3-0 winst voor Dynamo en Taurus afgesloten. We zouden bijna willen zegen dat de ploeg die zaterdag punten pakt een stap richting de kampioenspoule gaat zetten, in het geval van VVP moeten er dan nog een paar zeges en een paar stappen meer volgen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Zaanstad.