Vizier op volleybal

 

Verlies Donitas D3 door mislukte cupcakes

VoV, 30-10-2019. 4:32 uur. Dag vriendjes en vriendinnetjes, afgelopen zaterdag mochten wij ons weer op het volleybalveld begeven, en wel met Sudosa Desto aan de andere kant van het net. Alweer Sudosa? Ja, echt. Van de zes wedstrijden die wij deze competitie hebben gespeeld, waren er drie tegen die viezen groënen uit Assen. Ditmaal stond hun Dames 2 op het programma.

Eerder deze maand kwamen we hen ook al tegen en laten we het erop houden dat het alleen nog maar beter kon. We hadden in ieder geval zin in de revanche! Waar we ook erg veel zin in hadden waren de regelcupcakes van Merel. Achteraf gezien stonden deze eigenlijk symbool voor onze wedstrijd.

Laten we beginnen met de eerste cupcake, ofwel de eerste set. De cupcake was rond, vol, lekker, goed gerezen, nog enigszins vochtig van binnen, en creatief gedecoreerd met romige slagroom en vrolijke M&M’s. Het was een feestje voor je mond. De eerste set was ook een feestje! Weliswaar zonder slagroom en M&M’s, maar wel met goeie servicedruk, fijne passjes, en een blokkering die stond als een huis. Het was hard werken, maar we deden wat we moesten doen en wonnen de eerste set met 25-23.

Op naar de tweede cupcake. Dit was wederom een culinair hoogstandje. Een perfecte mix van ingrediënten, een zoete verleiding, met een heerlijke bite. Een verschil met de eerste cupcake was echter dat deze cupcake iets minder goed gerezen was, en dus nét te klein was. Zo was onze tweede set ook: we speelden lekker ons eigen spel, en vierden bij elk punt een feestje, waardoor het tot de twintig gelijk op ging, maar daarna bleken we niet goed gerezen te zijn en lieten we de set uit handen glippen met 20-25.

Onze honger was gelukkig nog lang niet gestild, dus tijd voor een derde cupcake! Deze leek erg op de tweede cupcake. Sommige hapjes waren heerlijk, sommige hapjes waren nogal matig. De matige hapjes overheersten echter zelfs een beetje. Gek genoeg leek dit ook weer erg op de derde set. We waren een beetje van de leg door het einde van de tweede set, gingen hele gekke dingen doen, en kwamen niet in ons spel. Helaas, ook de derde set naar Sudosa met 19-25.

De vierde cupcake was nog wel een dingetje. Finaal mislukt. Zou niet eens de kwalificatieronde van Heel Holland Bakt hebben gehaald. Het leek wel alsof hij tijdens het bakken om was gevallen in de oven, waardoor er een soort koekje verticaal omhoog stak. Onmogelijk om te versieren, droog, levenloos zelfs. Het laatste hapje was echter lekker. En wéér lijkt dit op onze vierde set, wat een toeval! Over die set gaan we het gewoon niet teveel hebben. De laatste vier punten waren wel leuk, maar helaas was dat al te laat, waardoor we de set met 15-25 verloren.

Dus: 3-1 winst voor Sudosa DS2. Kwam puur en alleen door de mislukte cupcakes. Volgende week zijn we vrij, zodat we alle tijd hebben om onze bakkunsten te oefenen. Als de volgende taart beter lukt gaan wij vast ook beter spelen.

gh @ VoV, verslag door Hemingway’s Donitas Dames 3, Foto Jan van den Noort.