Winst in vijf sets voor Donitas Heren 2

VoV, 30-10-2019. 4:25 uur. Beste Fans! Ja hoor daar is die dan! De tweede winst van het seizoen! En laat mij vertellen, wat een makkie.

Na het aanvoelen van Sudosa – Desto H2 in de eerste set, begonnen wij de tweede set alsof het de eerste was. Hier begonnen wij aan onze aanval op de overwinning. Na een voorsprong van 23-17, was het helaas de druk die ons deze set liet weg geven. Maar wat is nou een 0-2 achterstand? Helemaal niks en starten wij de derde set alsof het de eerste is.

In de derde eerste set lieten wij dan ook zien dat we het spelletje goed aan het lezen waren. Een blok waar weinig ballen doorheen kwamen of tenminste geremd werden, plus het blok van Sudosa werd goed gebruikt om de aanval voort te zetten! Deze set werd dan ook met dezelfde stand gewonnen als die andere eerste set 25-17, maar dan voor Donitas.

Net zoals alle andere sets, begonnen wij weer aan de vierde eerste set. Na een kleine achterstand in het begin van de set, kwam Donitas weer bij en al snel met een voorsprong van een paar punten. Boven de twintig toch nog wat druk maar ook deze set werd goed afgesloten met een stand van 25-21 voor Donitas. Nu moesten we er toch aan geloven, de eerste 5de set van het seizoen!

Nu had het brede Donitas team wel echt zin die winst! Al was dit in het begin van de set niet echt aan te zien en stonden wij al snel achter met 1-6. Na een harde strijd, een snelle verdediging, hoge blokjes en goede strakke ballen hebben wij de vijfde set gepakt met 15-13! En hiermee ook de wedstrijd met 3-2!

Nu we dit geproefd hebben moeten we misschien maar elke week een vijf setter spelen, maar dat zien we wel weer in de volgende eerste set. Misschien wel weer met onze succes coaches! Im Herzz!

gh @ VoV, verslag van ’t Gat van Groningen Donitas H2.