Volle buit voor Donitas Dames 2

VoV, 30-10-2019. 4:20 uur. We eindigden oktober net zoals we die zijn begonnen, met een wedstrijd tegen Sudosa – Desto dames 3. Op de vrijdagavond in een rustig, bijna verlaten Assen speelden we toen een sterke wedstrijd waar we met 5 punten winst tevreden weer naar huis gingen.

Deze wedstrijd daarentegen speelden we thuis en zoals iedereen weet, bij Donitas is het altijd feest op de tribune. Alleen was het deze wedstrijd wel een klein beetje anders. We speelden namelijk op een mini thuisdag, waardoor er maar weinig teams van Donitas een thuiswedstrijd hadden. Ook heren 1 en dames 1 waren deze thuisdag helaas niet te bewonderen in onze geliefde ACLO. Toch werden de trommels uit de opslag gehaald en kregen we toch nog wat publiek die ons richting de winst wou juichen.

Omdat Wout er de vorige keer tegen Sudosa dames 3 niet bij kon zijn, werd er nu alles aan gedaan om te zorgen dat hij deze wedstrijd wel kon coachen. Doordat hij in de ochtend de bekerwedstrijd van Donitas Dames 1 ging coachen in Tubbergen, werd onze wedstrijd verplaatst van 17:00 naar 18:00 uur. Het halve team stond echter al om 16:30 uur al zenuwachtig op het veld klaar. Om de tijd nog een beetje te overbruggen werden de voetbalskills uit de kast gehaald en lieten Kim en Noƫlle zien dat volleyballen niet hun enige talent is. Toen Wout en de tegenstander ook eindelijk binnenkwamen konden we helemaal los.

De verwachtingen waren hoog, de vorige keer hadden we een sterke wedstrijd neergezet en dat was ook zeker de bedoeling voor deze keer. Om direct de toon te zetten begonnen we met Eline, Lieke, Renee, Jill, Meriek, Kim en natuurlijk onze libero Annemarie. Van het begin af aan werd het duidelijk dat er een sterker team tegenover ons stond dan de vorige keer. Maar ondanks dat we op den duur vier punten achterliepen hebben we nooit het gevoel gehad dat we deze set ook nog eens zouden kunnen verliezen. En met die overtuiging hebben we de eerste set met 25-23 binnengehaald!

De tweede set begon niet zo sterk en al snel kwamen we op een achterstand terecht die de hele set bleef. Toch wisten we op het juiste moment te pieken en lukte het om bij de 23-23 de stand weer gelijk te trekken. Uiteindelijk werd ook de tweede set met 26-24 binnengehaald.

We begonnen sterk aan de derde set, na een paar sterke services van Eline stonden we al snel op 5-1 voorsprong. Helaas was het maar van korte duur, want na een time-out van Sudosa waren we die voorsprongen ook weer snel kwijt. Toch was het plezier in het volleyballen er niet minder van geworden. Annemarie kwam bij elke wissel met een midden even vrolijk aan de kant staan en ook aan Meriek was af te lezen dat we volleybal zeker ook voor ons plezier doen.

En dus ook terecht dat zij samen benoemd zijn tot de women of the match en het speciaal biertje van Wout mochten ontvangen. Hoewel het de rest van de set redelijk gelijk op ging, heeft Lieke de set uitgeserveerd tot een prachtige score van 25-19.

De laatste set was aangebroken en ondanks dat we de eerste drie sets gewonnen hadden was de wedstrijd nog niet helemaal bepaald. We hebben de hele set voor elk punt moeten vechten maar dit heeft ons uiteindelijk wel met 26-24 naar de overwinning geleid.

Dus wederom worden er 5 punten aan ons totaal toegevoegd wat ons een 2de plek in de competitie oplevert!

gh @ VoV, verslag van ADD Safety & Security Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort