Vizier op volleybal

 

Verlies Donitas H2, Halley D1 kwam te laat

VoV, 15-01-2020. 5:22 uur. Geliefde Donitaters, nadat velen van jullie simpelweg kut weekenden hadden omdat u uw favoriete team niet kon aanschouwen, was het dit weekend eindelijk zo ver! De alcohol van de nieuwjaarsborrels was enigszins gezuiverd uit onze bloedwaarden en de ondergang van het Nederlandse Herenteam heeft ons op scherp gezet.

De Donitas Heren 2 ‘Fryslan Tour’ werd onderbroken voor een uitstapje richting Zwolle, voor een confrontatie met de huidige ploeg van oud Donitater Hilbert ‘shaggy’ Oost, tevens de oude ploeg van uw libero. SVI Zwolle, de middenmoter die het met 3-1 aan de broek kreeg in onze geliefde Struikhal.

Menig Donitater zal niet ontgaan zijn dat deze wedstrijd vele emoties opriep. Donderdag vlogen de middelvingers heen en weer via sociale media, echter werd deze ‘pre-derde helft’ gewonnen door uw favoriete ploeg. Zo werd door SVI zaterdag tot ‘Donitas Gehaktdag’ uitgeroepen en hebben uw favorieten vrijdagochtend om half 5 de tactiek besproken.

Donitas Gehaktdag. Gehakt. Gehakt is gemalen vlees. Meestal is het gemaakt van rundvlees of varkensvlees, maar ook van kippenvlees, of schapenvlees kan gehakt gemaakt worden. Ook een mengsel van vleessoorten is mogelijk, maar dit komt meestal niet de smaak ten goede. Dit laatste was het geval bij SVI, verschillende soorten vlees komen het resultaat niet ten goede.

Er was geen goede samenhang binnen onze tegenstander, miscommunicaties en irritaties was het resultaat tot ons genot. Had Hilbert zich voorgenomen om zijn oude liefde de punten toe te gunnen? Regelmatig besloot hij de arme moeder van onze Jelle van der Wurf op de tribune te bestoken met zijn services. Naarmate de set vorderde, steeg ook het foutenpercentage aan onze zijde. Na een spannend einde was het SVI die aan het langste eind trok. Wat een domper.

Dit gold ook voor de tweede set. En de derde. Frustratie. Wanhoop. Ondanks het goede spel wat er vertoond werd was het SVI dat in alles net een tandje scherper was. Maar toen gebeurde er iets bijzonders.

Als een oase in de woestijn verschenen er hulptroepen op de tribune. Niels de Rover moest even in zichzelf knijpen, zien jullie wat ik zie? Hulptroepen in het prachtige blauw geel. Halley Dames 1, een volleybalploeg uit Wehl (ligt dat in Duitsland?) verscheen op de tribune, om vervolgens met open mond stil te vallen voor de schoonheid van onze ploeg. Meteen was de klik voelbaar. De spanning was aanwezig. Zelfs onze Richard Pot, die normaliter immuun is voor vrouwelijk schoon (uhum), motiveerde zich tijdens de setwissel. Wat volgde was een volledige ontmanteling van SVI uit Zwolle. Helaas net te laat.

Eindstand: Innofique/ S.V.I. H1 vs. ’t Gat van Groningen Donitas H2 3-1.

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren 2.