Verlies Maaseik, stand 1-1. Zege team Merle Baasdam

VoV, 08-04-2021. 8:30 uur. Maaseik begon met een 1-0 voorsprong aan het tweede duel in de Belgische play – offs. Via een uitzege bij Roeselare, waardoor de druk om te winnen helemaal bij Roeselare was komen te liggen.

In de eerste set ging via hoogstaand volleybal de tussenstanden 4-2 en 9-9 naar 12-12. Bij 14-17 hadden de bezoekers het eerst gaatje geslagen, waarop Maaseik zich aan de kantlijn verzakmelde. De 17-21 en 19-23 brachten Roeselare in winnende positie, hetgeen ze met 21-25 ook bevestigden.

In set twee had Roeselare de betere start en nam vlot twee punten afstand (0-2), die ze bij 6-8 vasthielden en bij 9-12 met 50% uitbouwden. Veel servedruk bracht Maaseik de gelijke stand bij 12-12, even ging Maaseik aan de leiding (15-14), waarna de gasten opnieuw het initiatief pakten. De twee punten verschil bij 16-18 en 18-20 werden tot aan de finish vastgehouden (23-25)

In de derde en laatste set waren de verschillen tijdens de set wat groter (14-18, 15-20), maar stond er, na een inhaalrace van Maaseik aan het eind toch weer dezelfde setstand als in de tweede set op de borden. Met 23-25 maakte Roeselare en 0-3 van hetgeen 1-1 in wedstrijden betekende.

Bij Maaseik scoorde Jelte maan 11 keer, libero Just Dronkers was bij de opslagen van Roeselare de target man, hij kreeg van de 58 goede opslagen er 39 te verwerken. Daarvan ging er ééntje mis. Stijn van Schie en Michiel Ahyi hadden bij Roeselare invalbeurten, ze scoorden niet.

Bij de dames in België leed LVL Volleys As/ Tongeren een 3-0 nederlaag bij Asterix Avo. Het werd een nipte nederlaag in de eerste set (27-25), daarna werden de verschillen per set steeds ruimer met 25-21 en 25-15. Het was het duel van Laura Overwater tussen haar huidige ploeg en het teams waarvoor ze volgend seizoen gaat uitkomen.

Hermes Oostende behaalde in de thuiswedstrijd tegen Michelbeke een 3-1 zege. De ploeg van Merle Baasdam, Loladina Zwaanswijk en Lisa Nobel, die alle drie ook volgend seizoen voor de Belgische kustploeg uit zullen komen, won de eerste set met 27-25 en verloor de tweede met 18-25. Via 25-18 en 25-19 werd daarna tegen de nummer voorlaatst orde op zaken gesteld.

De top 4 in België zijn Asterix Avo 15-40, VDK Gent 16-35, LVL Volleys 14-29 en VC Oudegem 15-28. Vanaf positie 5 is de volgorde Oostende 15-21, Charleroi 15-21, Antwerp 14-13, Michelbeke 13-10 en Tchalou 15-1. Totaal zijn er 16 wedstrijden te spelen, met aanstaande zaterdag het duel tussen Charleroi en Oostende om de vijfde plaats, die recht geeft op Europees volleybal.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV en Freek Couvreur van Cofre Fotografie, Hermes Oostende.