Team Abdel-Aziz uitgeschakeld.

VoV, 08-04-2021. 6:31 uur. De halve finale in de Italiaanse play-offs voor de landstitel is het eindstation geworden voor Nimir Abdel-Aziz en Dick Kooy met hun ploeg Trentino. Na de eerste wedstrijd tegen Civitanova gewonnen te hebben werd er drie keer op rij verloren in de best of five serie. Gisteravond waren de gasten met 0-3 te sterk. Setstanden 19-25 en twee keer 23-25.

Nimir Abdel-Aziz scoorde 11 keer, haalde een aanvallend scoringspercentage van 36%. Dick Kooy stond alleen in de eerste set in de basis, hij maakt 2 punten. Simon en Juantorena waren bij Civitanova met respectievelijk 17 en 15 punten de meest scorende spelers.

De finale in Italiƫ gaat tussen Perugia (Thijs ter Horst) en Civitanova

Bij de dames werden gisteravond de eerste wedstrijden in de halve finale gespeeld. Conegliano van Robin de Kruijf won met 3-0 van Scandicci. Daar was het alleen in de eerste set spannend (25-23), in de andere twee domineerde Conegliano het gebeuren binnen de lijnen met 25-16 en 25-14.

Robin de Kruijf haalde een scoringspercentage van 100% (!!!) in de aanval. Alle acht set ups werden verzilverd. Daarnaast maakte ze ook nog 2 aces en 2 blokpunten. In haar ploeg werd Egonu met 15 punten topscorer, Hill kwam tot 14.

Novara en Monza deden er in vijf sets langer dan 2 uur en 10 minuten over voor er een winnaar bekend was. Monza won twee sets, de tweede en vierde, met minimaal verschil (23-25), Novara was in de andere drie een maatje groter. Via de setstanden 25-21, 25-17 en 15-10.

Nika Daalderop werd met 20 punten topscorer bij Novara, Lise van Hecke mocht zich bij Monza topscorer noemen met 22 punten. Floortje Meijners scoorde 9 keer.

Op 9 april staan de tweede ontmoetingen op de agenda.