Vizier op volleybal

 

Voltena dames 1 naar de Eredivisie!

VoV, 08-04-2021. 6:28 uur. Het was een plan, nu zo’n zes jaar geleden. Een ambitieus plan, een uitdagend plan. Een plan van mensen die wisten dat het kon, van gemotiveerde spelers, maar zeker geen makkelijk plan. Het zou hard werken zijn, de nodige obstakels zouden overwonnen moeten worden.

Ze zijn het gaan doen, trainen, werken, mensen overtuigen, en vooral genieten van het traject. Het onmogelijke leek langzaam maar zeker toch mogelijk te worden. Het team werd kampioen van de derde divisie, de tweede divisie én de eerste divisie en stond na vier jaar in de top drie van de topdivisie, het op één na hoogste niveau in Nederland.

En toen kwam Corona. De competitie werd niet uitgespeeld. Een jaar lang geen zaalcompetitie, geen mogelijkheid om kampioen te worden. De Nevobo kwam met het plan Eredivisie 2021+, een ambitieus plan om het volleybal in Nederland naar een hoger niveau te tillen. In dit plan werd ook de mogelijkheid geboden om horizontaal in te stromen in de Eredivisie. Er is door een kleine groep mensen hard gewerkt aan een bidbook, dat in combinatie met de sportieve prestaties zou kunnen leiden tot een licentie voor de eredivisie.

En dat is gelukt! De Nevobo heeft de licentie verstrekt, en Voltena Dames 1 speelt komend seizoen op het hoogste niveau van Nederland! Een prestatie van formaat, die zijn positieve weerslag zal hebben op de hele vereniging en een aantrekkingskracht zal hebben op de hele regio.

Medio september/oktober zal de competitie beginnen, en is iedereen hartelijk welkom in Sporthal De Crosser in Werkendam om te genieten van volleybal op het hoogste niveau!

gh @ VoV, bron persbericht IMS/Voltena via René van der Giessen. Foto: archief Voltena, Trainer/coach Johan van Vliet, die zijn contract verlengde, doceert tijdens een time-out.

PS: Voltena heeft ook meteen de eerste nieuwe speelster mogen verwelkomen, dat is Rianne Stok, die overkomt van VV Utrecht.  Nog voordat duidelijk werd dat Voltena naar de Eredivisie zou promoveren maakte zij haar keus bekend. Vooral geprikkeld door het beachvolleybal programma in Werkendam, waar zij een team gaat vormen met Julia Kee, kiest zij ook voor het zaalprogramma in dezelfde woonplaats. Het geïntegreerde programma van beach en zaal spreekt haar aan.