Verlies Set Up tegen Lycurgus H2

VoV, 25-03-2019. 9:00 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen Set Up uit IJsselmuiden en Lycurgus H2 uit Groningen op het programma. Set Up stond voor deze wedstrijd op een 5e plek en Lycurgus op een 8e plaats.

De uitwedstrijd in Groningen werd eerder dit seizoen met 3-2 verloren en dus wisten de heren uit IJsselmuiden dat deze tegenstander gevaarlijk was. Voor de wedstrijd hamerde coach Gailliard erop dat Set Up zijn eigen spelletje netjes moest gaan spelen. Daar startte Set Up erg goed mee. Tijdens de eerste set leek alles te lukken. Serverend bracht het Lycurgus in de problemen, waardoor de Groningers moeilijk tot scoren kwamen. Ook de pass had Set Up uitstekend onder controle, waardoor de spelverdeler de blokkering goed weg kon spelen. Deze set leverde dan ook een overtuigende setwinst (25-16) op.

De tweede set startten de IJsselmuidenaren op de manier waarop zij de eerste set geëindigd waren. Al heel snel had Set Up een comfortabele voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en daardoor werd dus ook de tweede set gewonnen met 25-21.

In de derde set begon Set Up niet scherp genoeg. Al snel keek de thuisploeg tegen een kleine achterstand aan. Halverwege de set kwamen de IJsselmuidenaren sterk terug naar 18-18. Aan het einde van de set kwam Set Up toch net, mede door een arbitrale dwaling, tekort om de set te winnen. Zo werd de derde set met 23-25 verloren.

De vierde set leek op de derde set. Set Up wist niet door te drukken. Er werden te veel servicefouten gemaakt en ook de pass kwam niet goed aan het net, waardoor de spelverdeler niet alle spelers kon aanspelen. Dit zorgde ervoor dat Set Up moeilijker tot scoren kwam en uiteindelijk verloren de IJsselmuidenaren de vierde set dan ook met 21-25.

De vijfde set. Nog één keer wilde Set Up alles geven om de wedstrijd nog te winnen. Set Up kwam echter nooit in de buurt van winst. Lycurgus bleef netjes spelen, terwijl Set Up veel te veel servicefouten produceerde. De laatste set werd met 6-15 verloren.

Helaas, met 2-3 verloren. Volgende week staat er thuis gelukkig direct alweer een prachtige wedstrijd op het programma om revanche te nemen. Om 19:00 uur is de nummer 3, CSV Zwolle de tegenstander.

gh @ VoV, verslag en foto via website commissie Set Up IJsselmuiden.