Verlies teams Oud en Blenckers, winst Polder

VoV, 07-04-2021. 4:01 uur. Paris St. Cloud van Paula Boonstra kwam vanwege een coronabesmetting vorige week op 3 april niet in actie tegen RC Cannes en zal even moeten wachten voordat de data van hun volgende wedstrijden vastgesteld kunnen worden. Paris staat na 23 wedstrijden op de elfde plaats met 30 punten.

Gisteravond kwamen de teams van Nynke Oud, Lynn Blenckers en Tessa Polder wel in actie, met wisselend succes.

Koploper Mulhouse behaalde bij Vandoeuvre een 1-3 zege. Nadat na twee sets de score via 21-25 en 25-21 volkomen in evenwicht was viel de derde set net met twee puntjes verschil (23-25) in het voordeel van Mulhouse uit. In de vierde set maakten ze het vervolgens met een ruime 19-25 af. Tessa Polder kreeg geen speeltijd bij Mulhouse.

Mulhouse blijft met 68 punten uit 25 wedstrijden ruim aan de leiding gaan. Ze hebben 7 punten voor op Béziers, dat gisteravond aantrad tegen Chamalières van Nynke Oud.

Twee sets was Chamalières, de nummer 12 van de ranglijst met 29 punten, gelijkwaardig aan Béziers, dat zoals gezegd tweede staat.  De ploeg van Nynke Oud won de eerste set met 25-23 en verloor de derde met 23-25. In de andere twee waren de gasten met 16-25 en 14-25 gewoon een maatje te groot. Spelverdeelster Nynke Oud scoorde 5 keer.

St. Raphael van Lynn Blenckers ging op bezoek bij RC Cannes, dat vijfde staat op de ranglijst. St. Raphael bezet de tiende plaats met een ruime achterstand in punten. Het werd een 3-0 nederlaag voor de ploeg van Lynn Blenckers, haar team bleef drie sets met 22, 20 en nogmaals 22 punten redelijk in de buurt van Cannes. Blenckers scoorde twee keer, haar spelverdeelster wist haar maar 6 keer met een set up aan het net te vinden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Lynn Blenckers.