Verlies Timmerman en Bongaerts, winst Beliën.

VoV, 15-03-2023. 6:54 uur. Voor alle duidelijkheid, we hebben we het wel over twee verschillende Europese toernooien in de titel. Stuttgart speelde de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League, Scandicci de halve finale in de CEV Cup. Dat ter verduidelijking.

MTV Stuttgart nam het in de kwartfinale van de Champions League op tegen het Italiaanse Novara. De ploeg van spelverdeelster Britt Bongaerts en Eline Timmerman had een goede start via een 25-21 zege in de eerste set. Na de 14-17 achterstand zorgde een mooie serie voor de 21-17 voorsprong. Eline Timmerman serveerde de set na 22-21 naar de 25-21 winst, zeer tot vreugde van de 2.250 toeschouwers.

In de volgende set was Novara de toonaangevende ploeg. Met hun Italiaanse internationals Bosetti, Danesi en Chirichella en de Turkse Karakurt sloegen ze zich na de 8-7 tussenstand naar een zeer comfortabele 10-17 en 13-21 voorsprong. Eline Timmerman kon nog de 14-22 en 15-24 laten noteren. Karakurt maakte met de 16-25 het laatste punt voor de 1-1 in sets.

Tot aan de 13-13 in de derde set had Novara steeds een kleine voorsprong gehad, bij 16-20 was het verschil opgelopen tot vier punten, dat Stuttgart tot 19-20 kon inlopen. De side out zorgde voor een beslissend verschil (19-21 en 21-23). Novara liet vervolgens twee breakpoints op de side out volgen en won met 21-25

Bij 11-12 in de vierde set was de thuisploeg de mooie 11-8 voorsprong alweer kwijt, dat overkwam hen richting de big points nog een keer toen Novara een 18-16 achterstand omboog naar een 18-23 voorsprong. Zeven punten tegenkrijgen in de beslissende fase van de wedstrijd bleek funest en ook al kwam Stuttgart nog tot 22-23 terug, de winst ging met 23-25 naar de gasten.

Bij Stuttgart werd Krystal Rivers met 20 punten topscorer, Eline Timmerman maakte er 7 en Britt Bongaerts 1. Bij Novara kreeg Kenia Carcaces de meeste punten achter haar naam (24) en zij werd tevens de MVP van de wedstrijd. Ebrar Karakurt scoorde 20 keer, Anna Danesi 14 keer, Christina Chirichella 11 keer en Caterina Bosetti (foto) 5 keer.

Gisteravond werd tevens Rzeszow tegen Eczacibasi gespeeld. De Turkse ploeg won in Polen met 1-3 via de setstanden 19-25, 25-22, 16-25 en 26-28. Na de 21-24 in de vierde set was de winst met 26-28 op het nippertje.

Tijana Boskovic werd met 27 punten de topscorer en MVP van de partij. Met aanvallende punten (55 om 65) en blokpunten (8 om 13) maakte haar ploeg het verschil. Er waren 2.300 toeschouwers.

Vanavond speelt VakifBank tegen Vero Volley Milano en morgenavond staat Fenerbahce vs. Conegliano gepland.

In de CEV Cup won Scandicci gisteravond in Italië met 3-0 van het Turkse THY. Via de setstanden 27-25, 25-12 en 25-18.  In de eerste set moest de ploeg van Yvon Beliën een 13-18 en 19-22 achterstand wegwerken.  Bij 24-23 kwamen ze op setpoint, dat ze bij 25-24 nog misten, maar op 26-25 benutten. Vervolgens werden de sets daarna met ruime marges binnengehaald.

Ekaterina Antropova werd met 18 punten de topscorer van de partij. Zhu Ting maakte er 11 en Yvon Beliën 6. Er waren 2.100 toeschouwers.

De andere halve finale gaat tussen Targoviste en Alba Blaj.