Verlies voor Indy Baijens met Chemik Police

VoV, 21-11-2020. 6:12 uur. We hebben drie wedstrijden voor u met Nederlandse inbreng, die er sinds de midweekse Europese rondes zijn gespeeld.

In de Poolse competitie leed Chemik Police van Indy Baijens gisteren een 3-1 nederlaag bij Budowlani Lodz. De eerste set was met 18-25 nog voor de Police, daarna gingen er drie naar de thuisploeg. Na de 25-21 was de 25-13 wel heel erg duidelijk, het lukte de Police net niet om er een beslissende vijfde uit te slepen. De vierde set ging nipt met 25-23 verloren.  Indy Baijens had twee invalbeurten en scoorde één keer. Haar ploeg staat zevende (11 uit 10), koploper is het ongeslagen Rzeszow met 30 punten uit 10 duels.

Na de 2-3 winst op woensdag van Volleys Herrsching bij Netzhoppers KW-Bestensee speelden ze donderdag in Berlijn tegen VCO, het Duitse Talent Team. Herrsching van Luuc van der Ent won met 1-3 van dit opleidingsteam. Na de 25-22 verloren eerste set werd de winst met 19-25, 23-25 en 18-25 veiliggesteld. De nipte winst in de derde set kwam o.a. tot stand omdat Herrsching in deze doorgang geen enkel punt voor VCO scoorde. Luuc van der Ent maakte totaal 13 punten, waarvan 6 blokkerend. Zijn ploeg staat nu derde in de Bundesliga met 12 punten uit 6 wedstrijden.

Gisteravond leed Ajaccio van Ramon Martinez Gion, die geen speeltijd had, in de Franse Eredivisie de achtste nederlaag op rij. Uit bij Nice werd het 3-0, Ajaccio kreeg 19, 13 en 19 punten mee en blijft de rode lantaarndrager met 2 punten uit 8 wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Indy Baijens uit Mulhouse periode.