Verlies voor Münster Aachen en Straubing.

VoV, 25-10-2020. 12:00 uur. En dus winst voor Dresden, Wiesbaden en Schwerin want dat waren de tegenstanders van de in de aanhef genoemde teams met Nederlandse speelsters in de gelederen.

USC Münster ging op bezoek bij SC Dresden en leed daar een duidelijke 3-0 (14, 22, 16) nederlaag. Het meespelen van Demi Korevaar (foto), die vorige week aan haar pols geblesseerd raakte, was lang onzeker, maar op de wedstrijddag was ze voldoende hersteld om vijf sets in de basis te staan en acht keer te scoren. Haar beoordeling kwam op een 6.1 uit, waarmee ze een van de betere speelsters bij Münster was.

Sarah van Aalen had twee invalbeurten in de eerste twee sets en stond in de derde in de basis. Maar kon haar ploeg niet naar een setzege leiden. Dresden was aan het net met 56 om 39 punten te sterk, Daarenboven hadden ze een 7 om 1 voordeel bij de serveaces.

Alleen in de tweede set ging het lang gelijk op, totdat Dresden bij 19-17 het beslissende gaatjes sloeg. In de derde set was bij 12-4 al wel duidelijk hoe het zou aflopen.

De Ladies in Black uit Aachen, met Eline Timmerman, leden een nipte nederlaag bij Wiesbaden. Vier sets waren de ploegen heel erg aan elkaar gewaagd met setstanden 25-23, 25-27, 24-26 en 25-23. Aachen kon de wedstrijd in de vierde set dus net niet voor zich beslissen. De tiebreak was voor Wiesbaden, daarin waren ze met 15-10 te sterk voor de bezoekers. Eline Timmerman scoorde 12 keer, 4 maal blokkerend en de andere 8 aanvallend. Haar spel werd gewaardeerd met een 6.2

Schwerin van Femke Stoltenborg (3 sets basis, 1 invalbeurt, 6 punten) en Nicole Oude Luttikhuis (5 sets basis, 5 punten, 17% aanvallende score) won met 2-3 bij NawaRo Straubing van Iris Scholten (2 sets in de basis, 3 sets invalbeurt, 3 punten).

Blok (5 om 14) en aanval (43 om 49) gaven genoeg voordeel om de wel erg hoge foutenlast (45 scores van Schwerin voor NawaRo) ongedaan te maken. NawaRo kwam met 2-1 in sets voor (18-25, 25-23, 25-20) kon het echter in de vierde set niet beslissen (23-25) en verloor daarna de vijfde ook met minimaal verschil (13-15) tegen de koploper.

Schwerin staat eerste (4-10), Aachen is vierde (3-5), NawaRo is vijfde (2-4), Stuttgart zesde (1-3), Suhl achtste (3-3), Münster negende (4-3), Rote Raben tiende (3-2) en Erfurt heeft de rode lantaarn. Ze hebben nog geen punt.