Zegereeks Conegliano (de Kruijf) houdt aan

VoV, 25-10-2020. 14:15 uur. In Italië kondigde Il Bisonte Firenze aan dat, na de doordeweekse controle op corona, een lichte besmetting werd vastgesteld, die het noodzakelijk maakte dat de selectie nader moest worden onderzocht. In afwachting van het uitvoeren van de test werd besloten om uit voorzorg het duel tegen Busto Arsizio tot nadere datum uit te stellen.

Wel gespeeld werd Conegliano vs. Monza. Daar werd het 3-0 (16, 23, 14) voor de ploeg van Robin de Kruijf, die zelf 11 punten aan de totaalscore van haar team toevoegde. Met een aanvalspercentage van 82% was ze goed op dreef. Floortje Meijners liet 9 punten noteren voor Monza, dat voornamelijk via 9 om 1 blokpunten en een foutenlast van 15 om 25 het onderspit dolf.

Het mogelijke Nederlandse onderonsje bij Brescia vs. Chieri ging niet door. Marrit Jasper en Annick Meijers kwamen niet tegenover elkaar te staan omdat Meijers geen speeltijd kreeg bij Chieri. Haar ploeg won ook zonder haar inbreng, met 0-3 (22, 19, 20). De Belgische Kaja Grobelna liet 16 punten voor Chieri noteren, bij Marrit Jasper bleef de teller op 9 staan.

Scandicci vs. Novara eindigde in 2-3. Novara kwam met 0-2 voor (21, 17), zag de thuisploeg met twee keer 25-23 er weer naast komen, waarna het in de tiebreak nagelbijtend spannend was. De thuisploeg kon 14-13 en 15-14 niet verzilveren en verloor daarna met 16-18.

In de eerste set had Novara na 20-20 toegeslagen (naar 20-24), in de tweede was er bij 10-16 en 13-21 al een groot verschil, waarna in de derde set Scandicci na 23-23 de winst binnenhaalde. Vervolgens waren ze in de vierde set na 20-20 (naar 23-21) in de finale ook net dat beetje effectiever/ gelukkiger/ succesvoller. De Poolse Stysiak scoorde 33 keer voor Scandicci, Nika Daalderop had 3 invalbeurten, waarin ze 3 punten voor Novara liet noteren.

In Frankrijk won Lynn Blenckers vrijdagavond met St. Raphael met 3-1 van Paris St. Cloud. Zie hiervoor ons artikel van gisteren. Verder Leed Nynke Oud met Chamalières een 1-3 nederlaag tegen Nantes. Op de gewonnen eerste set (25-22) volgden drie ruime set verliezen (15, 19, 16). Nynke Oud stond vier sets op spelverdeling in de basis, ze scoorde 4 keer.

Bij de mannen won Toulouse met 2-3 bij rode lantaarndrager Nice. De 2-1 achterstand in sets konden ze met 19-25 en 7-15 ombuigen naar winst. Jorna maakte er 11, Parkinson 7. Beide voor Toulouse natuurlijk. De aanvalspunten (43 om 61) waren zwaar in het voordeel van Toulouse, dat na deze winst de 8ste plaats bezet.

In de Ligue B, zeg maar de Franse Topdivisie, won Nancy van Fabian Plak met 2-3 van Saint Jean D’ Illac. Nancy blijft de ongeslagen koploper na drie wedstrijden.

In Turkije won Maret Grothues met Ayden thuis met 3-1 van PTT. Na de verloren eerste set (19-25) maakte Ayden met 25-18 eerst gelijk, waarna het via 25-23 en 25-20 de hele buit naar zich toehaalde. Mede via 7 punten van Grothues.