Verlies voor top 3 in Topdivisie A dames

VoV, 17-10-2021. 8:00 uur. In de Topdivisie A bij de dames heeft de top 3 gisteren een nederlaag geleden. Alle drie verloren ze op eigen veld. Alterno ging met 2-3 ten onder tegen US 2, Rivo kreeg in Rijssen maar één setje mee tegen Veracles en Krekkers moest thuis ook met een 2-3 nederlaag tegen Sudosa-Desto genoegen nemen.

Na een 2-0 voorsprong, met 25-9 winst in de tweede set liet Alterno zich in Apeldoorn vervolgens de kaas nog van het brood eten. US 2 herstelde zich voortreffelijk van het dikke verlies in die tweede set en deelde met 14-25 zelf daarna ook een ferme tik uit. Vervolgens was het allemaal erg nipt. Via 25-27 dwongen ze een vijfde set af, die ze met 14-16 voor zich beslisten. Knap werk van US 2.

In Rijssen kon Rivo de wedstrijd via een 32-30 zege in de derde set nog met een setje verlengen, nadat ze daarvoor met 15-25 en 20-25 twee keer ruim hadden verloren van het bezoekende Veracles. Ook in de vierde set bleef het lang spannend, maar uiteindelijk kon de ploeg uit Groningen met 22-25 een tiebreak voorkomen.

Krekkers most alweer vijf sets aan de bak. De zoveelste dit seizoen, waarin ze optimaal van de bijdrage aan de Nevobo profiteren. Krekkers kwam met 2-1 voor (22-25, 25-23, 25-18) maar slaagde er niet in de wedstrijd in de vierde set in het slot te gooien. Sudosa dwong met 19-25 de tiebreak af en won die vervolgens met het kleinst mogelijke verschil (14-16)

Donitas en Apollo 8 dames 2 deden er ook vijf sets over voordat duidelijk was dat Donitas net iets beter was. Via 15-13 in de vijfde set. Daarvoor had Apollo 8 de vierde met 25-23 verloren, maar de eerste was wel met 24-26 voor hen geweest. De Groningers maakten van 0-1 achter via 25-23 gelijk en kwamen met 16-25 daarna met 1-2 achter. En konden na de 2-2 vervolgens via de vijfde set ook de winst in eigen huis houden.

Dat deed Dynamo Tubbergen ook. Met duidelijke cijfers stuurden ze WVC Volley puntloos naar Wierden terug. Het werd in Tubbergen 3-0, met een 25-10 in de laatste set als positieve uitschieter voor de thuisploeg. Daarvoor hadden ze met 25-17 en 25-22 de stand al op 2-0 gebracht.

Het kelderduel tussen VC Sneek 2 en VC Zwolle 2 werd een 1-3 zege voor de bezoekers. De verschillen waren klein, zoals bij 27-25 in de tweede en 23-25 in de derde set. Zwolle was echter in de eerste (22-25) end e vierde (20-25) ook net dat beetje beter.

Alterno gaat met 11 punten op kop, dan volgen Veracles en Donitas met 10, Krekkers, Sudosa-Desto en Dynamo hebben er 9, Rivo staat op 8, US 2 op 7 en Apollo 8 op 6. WVC Volley en VC Zwolle hebben er 3, Sneek sluit de rij met 2 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart en Jan van den Noort.