Verlies voor veerkrachtig FAST

VoV, 20-03-2019. 9:12 uur. Eredivisionisten FAST en Regio Zwolle Volleybal hebben het publiek in de Activiahal in Sint Anthonis getrakteerd op een spectaculaire wedstrijd. De Roze Brigade hield aan het aan de twee uur durende vijfsetter slechts een punt over. De bezoeksters uit Overijssel wonnen (23-25, 10-25, 25-23, 27-25 en 13-15), maar FAST kweekte veel goodwill bij de supporters.

Het gevoel dat zojuist reclame gemaakt was voor het volleybal landde na afloop langzaam bij de speelsters van FAST. Ook trainer Harmen Bijsterbosch wilde complimenten over de sensationele wedstrijd vooralsnog niet aannemen. “Jullie zijn de eerste twee sets al vergeten”, reageerde hij.  De trainer wees op de eerste twee sets waarin zijn ploeg eigenlijk de slag verloren had.

De wispelturige Roze Brigade raakte in de eerste set na een gelijkopgaand begin de regie kwijt. Regio Zwolle Volleybal liep uit naar 10-18 maar FAST kwam sterk terug. Toch ging de winst naar de bezoeksters (23-25). De Zwolse ploeg kraakte FAST in de tweede set en nam met 10-25 een 0-2 voorsprong.

De strijd leek gestreden toen Zwolle in de derde set een 16-21 voorsprong nam. De Roze Brigade knokte zich terug, en bracht met 25-23 de spanning terug. Toen de thuisclub na opnieuw een grote Zwolse voorsprong (10-16) de rug rechtte en met 27-25 een vijfde set afdwong ging het publiek er nog eens goed voor zitten.

In een adembenemend slot leek FAST gezien bij een 4-9 achterstand. FAST knokte terug. In het gevecht met prachtige rally’s en een vervelende enkelblessure van de Zwolse uitblinker (diagonaal) Manon Zeeboer hielden de gasten het hoofd koel. Met 13-15 eisten zij het grootste deel van de puntenbuit op.

De grootste winnaar was het publiek in de Actviahal dat een veel spannende en spectaculaire spelmomenten zag. Trainer Harmen Bijsterbosch wist waar zijn ploeg de slag verloren had. “We zijn te laat begonnen. Ik miste in de eerste sets het vertrouwen dat we zaterdag wel hadden.”

FAST is dat vijf wedstrijden vijfde in de Kampioenspoule. Zaterdag 23 maart ontvangt de Roze Brigade in Gennep (Pica Mare) nummer vier Eurosped. Drie weken geleden werd deze tegenstander met 2-3 verslagen in Vroomshoop. Mits FAST vanaf het begin bij de les is, is ook zaterdag een overwinning mogelijk. Het duel in Gennep begint om 20.00 uur.

gh @ VoV, verslag en foto van Jos Gröniger, PR-Commissie FAST.