Verrassend verlies Maaseik, zege voor Achel

VoV, 24-02-2020. 5:47 uur. In de Qualification Round na het reguliere seizoen in de Belgische competitie, waarbij de nummer één tegen de nummer acht en de nummer twee tegen de nummer zeven speelt etc. etc. om de teams voor de Challenge Final Four en de Champions Final Four te bepalen werden zaterdag en zondag de heenwedstrijden gespeeld. De returns volgen op 29 februari en 1 maart.

Menen vs. Maaseik: Maaseik leed een 3-2 nederlaag bij Menen. Via 25-22 en 25-21 kwam de thuisploeg op 2-0 voor, echter pas in de tiebreak konden ze de winst naar zich toehalen. Via 16-14. Jente de Vries scoorde 22 keer voor Menen. Jelte Maan had een invalbeurt bij Maaseik en libero Just Dronkers was 21 succesvol met de servepass.

Tectum Achel vs. Leuven werd een 3-0 zege voor de thuisploeg. Twee sets nipt met 25-23, een set iets duidelijker met 25-22. Auke van de Kamp scoorde 11 keer, Rudger Zoodsma kwam tot 4 treffers en Thomas Koelewijn kreeg er 9 op naam. Allemaal voor Achel, uiteraard.

Gent vs. Roeselare eindigde in een 0-3 (23, 20, 15) zege voor de bezoekers. Dit ondanks de 16 punten van Michiel Ahyi en 7 van Chris Ogink. De eigen score van Roeselare was duidelijk veel beter (37 om 51) dan die van VDK Gent. Bij Roeselare had Stijn van Schie een invalbeurt, hij scoorde 1 keer.

Waremme vs. Aalst sloot af met een 1-3 zege voor Aalst. De derde set was met 25-21 voor de thuisploeg, de andere met 17-25, 23-25 en 16-25 voor de gasten. Tim Smit nam 9 punten voor zijn rekening, Twan Wiltenburg speelde niet.

Bij de dames was er een zege zonder setverlies voor de top 3 in de stand. LvL As-Tongeren won met 3-0 (16, 20, 9) van Charleroi, Asterix Avo was met dezelfde uitslag (15, 20, 20) te sterk voor Michelbeke en VDK Gent morste geen setje (22, 23, 19) tegen Oudegem. Oostende deed dat wel tegen Tchalou, na de 25-22 verloren eerste set pakten ze met 18-25, 13-25 en 15-25 alsnog de drie punten. Lendelede won thuis met 3-2 van Volley Antwerp. De tiebreak bracht met 15-7 de beslissing.

In de stand staat LvL As-Tongeren op 38 punten, Asterix Avo heeft er 35 en VDK Gent 33. Onderin staan Lendelede met 16, Antwerpen met 13 en Tchalou met 3 punten.