Wedstrijden Italië uitgesteld door Coronavirus

VoV, 24-02-2020. 5:41 uur. Het coronavirus grijpt verder om zich heen in Italië. Vooral het noorden wordt getroffen en dat heeft ertoe geleid dat diverse wedstrijden in de serie A1 zijn uitgesteld. Dit om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zo werd ook het beroemde carnaval van Venetië opgeschort, scholen en bedrijven blijven dicht en zijn bijvoorbeeld ook voetbalwedstrijden afgelast. De uitbraak begon in Codogno, een stad ten zuidoosten van Milaan in de provincie Lodi.

Voor het volleybal in de serie A1 had dit gevolgen voor de wedstrijden Conegliano vs. Cuneo, Busto Arsizio vs. Bergamo, Novara vs. Caserta, Chieri vs. Filottrano en Brescia vs. Perugia. Wel werd er gespeeld bij Firenze vs. Scandicci en zaterdag al bij Monza vs. Casalmaggiore.

Firenze leed alweer een nederlaag, deze keer was Scandicci van Lonneke Slöetjes te sterk voor de ploeg van Dijkema en Daalderop. Jet werd 1-3 in de plaatselijke derby. Firenze wist de tweede set met 31-29 te winnen, de overige werden met 21-25, 16-25 en 14-25 verloren. Na de 1-1 ins ets domineerde Scandicci het gebeuren. Met Bricio (22 punten), Pietrini (20 punten) en Slöetjes (18 punten) waren ze vele malen gevaarlijker aan het net dan Firenze, waar Daalderop 15 keer scoorde. Dijkema maakte 1 punt.

Na een afwezigheid van een aantal wedstrijden maakte Floortje Meijners weer wedstrijdminuten voor Monza in het met 3-2 gewonnen duel tegen Casalmaggiore. Na invalbeurten in de eerste drie sets stond ze in de vierde en vijfde in de basis. Totaal scoorde ze 6 keer. Monza zag de 2-1 voorsprong via 19-25 in de vierde set verloren gaan, maar wist de tiebreak vervolgens wel met 15-11 binnen te halen.

Coppa Italia mannen: Op zaterdag plaatsten zich Civitanova en Perugia, de twee koplopers in de Italiaanse competitie via 3-2 zeges op Trentino en 3-0 op Modena voor de finale van de Coppa Italia, die gisteren werd gespeeld. Dit werd een lange zit voor de fans, met name in de middelste drie sets was het uitermate spannend.

Perugia van Sjoerd Hoogendoorn kwam met 0-1 voor via de 21-25 setzege. Maar Civitanova maakte van deze achterstand een 2-1 voorsprong door de volgende twee sets met 25-23 te winnen. Via 34-36 (!) dwong Perugia daarna een tiebreak af. Civitanova kwam van 20-22 in deze set terug naar 24-22 maar kon meerdere matchpoints niet verzilveren. De tiebreak wonnen ze vervolgens met 15-10.

Juantorena en Leal waren met 27 en 23 punten de smaakmakers bij Civitanova, Leon en Atanasijevic, die respectievelijk 31 en 19 keer voor Perugia scoorden, hadden die rol bij hun ploeg. Hoogendoorn speelde niet.