Verrassende uitslag Set-Up en Eurosped

VoV. 21-10-2018. 7:20 uur. De wedstrijden in Sliedrecht en Ootmarsum tussen Sliedrecht Sport vs Eurosped en Springendal Set-Up ’65 vs FAST kenden nogal verrassende eindstanden. In beide gevallen verloor de thuisploeg met 1-3. Regio Zwolle Volleybal behaalde een ruime overwinning op Pharmafilter US. Daar werd het 3-0. Vandaag wordt nog gespeeld VC Sneek vs Apollo 8 en TTP vs Dros Alterno.

Pakweg een maand geleden was Sliedrecht Sport bij de Supercup wedstrijd tegen Eurosped de betere ploeg in de Basis, gisteravond draaide Team Eurosped de rollen om en bezorgde de landskampioen in eigen huis een behoorlijk koude douche en een knauw voor het zelfvertrouwen met de Europacup wedstrijd tegen MTV Stuttgart voor de boeg. Sliedrecht kon in de eerste set na een lang gelijk opgaand gevecht nipt voor blijven. Met 26-24 harkten ze de set binnen.

In de tweede set nam Eurosped de regie na een 18-14 achterstand over. Was bij 19-19 naast Sliedrecht, bleef er tot 21-21 naast en nam toen beslissend afstand naar 21-23, waarop de 22-25 setzege volgde. Sliedrecht kon in de derde set nog een paar keer aanhaken (van 4-6 naar 6-6, van 7-10 naar 11-11) maar was bij 15-20 op een onoverbrugbare achterstand gekomen. De 20-22 gaf nog even hoop, even, want Eurosped pakte de 1-2 voorsprong in sets met 20-25.

In de vierde set was de serie van 5-5 naar 6-15 beslissend. Het was over en uit voor de landskampioen, die daarna het verschil nog net binnen de tien punten kon houden. Via 12-21 werd het en hele ruime 16-25 zege voor de ploeg van Jan Berendsen.

Bij Eurosped waren Vera Mulder (17 punten) en Kirsten Wessels (16 punten) scorend prima op dreef. Bij Sliedrecht kon alleen Christie Wolt met 10 punten in de dubbele cijfers komen. Eurosped maakte het verschil serverend (9 om 4 aces) en blokkerend (15 om 5 blokpunten) Teams hadden dezelfde aanvallende score en dezelfde foutenlast.

In Ootmarsum bleek het bezoekende FAST over een prima eindschot en heel veel flexibiliteit te beschikken en zich ondanks een ruime achterstand tijdens de set niet neer te leggen bij verlies. In de openingsset maakten ze met eerst Annemiek Manschot aan serve (van 15-10 naar 15-13) en vervolgens met Joska Fransen aan serve (van 18-17 naar 18-23) een ruime achterstand goed en wonnen ze daarna met 20-25.

In de tweede set serveerde Joska Fransen haar ploeg van 18-11 achter naar 18-16 , Lisa Kersten maakte bij een 23-19 achterstand de set in een keer uit. In een ruk naar 23-25. Set Up viel in beide sets scorend helemaal droog, er kwam geen aanvallend punt meer op de borden.

Dat was in de derde set anders. FAST zal deze set zo snel mogelijk willen vergeten, Set-Up zou er het nodige zelfvertrouwen uit moeten halen. Met 10-4 en 18-5, na serve series van Ilse Oude Luttikhuis en Evi van Kerkvoorde sloot de thuisploeg met 25-8 af. Kiki von Piekartz gooide er op het eind ook nog een serie tegenaan.

In set vier kwam FAST vrij vlot en ook vrij gemakkelijk op een 7-13 voorsprong na een 5-4 stand in het voordeel van Set-Up. Ploegen scoorden beide vervolgens veel punten op de side out, met maar sporadisch een puntje op eigen serve. Dit hield FAST dus ook op afstand. Met 10-16, 14-19 en 17-23 bleef het verschil vijf à zes punten. Set-Up verloor met 19-25. En dus met 1-3.

Ilse Oude Luttikhuis scoorde 22 keer voor de thuisploeg, Veerle van den Heuvel liet er 17 voor FAST noteren.

Regio Zwolle Volleybal had gisteravond niet al te veel moeite met rode lantaarndrager Pharmafilter US. De thuisploeg deed wat het moest doen en won via 25-18, 25-18 en 25-19 met 3-0 van de bezoekers uit Amsterdam.  “We zijn geen moment in de problemen geweest en hoefden niet volle bak te gaan om te winnen. Dat is ook wel eens lekker”, aldus trainer coach Wilfried Groothuis tegen Stg. Zwolle Sportief.

Ester de Vries scoorde de meeste punten voor de thuisploeg, totaal 15. Bij US stopte de teller voor Isabel Kuhel op 8 punten. Marije Neuman van Zwolle nam 4 aces voor haar rekening.

De stand bovenin is nu Eurosped 4-11, Zwolle 4-10, FAST 4-8. US staat nog op 0 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Eurosped Rudy van ’t Rood.