Volle buit voor Lycurgus, Orion en Taurus

VoV, 21-10-2018. 7:30 uur.  Abiant Lycurgus en Achterhoek Orion haalden gisteravond met een 1-3 en 3-0 zege op respectievelijk TTP en SSS de volle buit binnen. Dynamo moest een puntje in Sliedrecht achterlaten. Taurus vertrok met een 0-3 zege en drie punten bij Zaanstad en VoCASA had vijf sets nodig om als winnaar uit Zwolle te vertrekken. De uitslagen van gisteravond in de Eredivisie mannen in een notendop.

Abiant Lycurgus en TTP hielden elkaar in de eerste set tot 17-17 in evenwicht, TTP kwam op 20-19 waarna Lycurgus vijf punten op rij liet noteren voor de 19-25 eindstand. De tweede set kende een spannend verloop, waarbij een 23-20 achterstand weggewerkt werd tot 24-24. Het lukte vervolgens niet om door te drukken. (26-24) In de derde en vierde set lukte het Lycurgus steeds om in de fase van de big points de benodigde scherpte te hebben. Zo was het in set drie tot 22-22 in evenwicht. Drie punten op rij brachten de setwinst. In de laatste set stond Abiant Lycurgus steeds aan de goede kant van de score. Een 20-25 setwinst was daar een logisch gevolg van. Van de Velde maakte met een kill – block het eerste matchpoint.

Dennis Borst was topscorer met 17 punten. Frits van Gestel noteerde 12 punten en Geoffrey van Gent zat met 10 punten ook in de dubbele cijfers. Aan de andere kant zorgde Martijn Brilhuis voor de nodige weerstand. Hij tekende voor 19 punten.

Coníche Topvolleybal Zwolle kwam tegen VoCASA dicht bij een overwinning, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een nederlaag. In de vijfde set waren de gasten net iets sterker, waardoor er met 2-3 (25-27, 25-21, 21-25, 25-15 en 13-15) werd verloren. “We hebben gestreden voor wat we waard zijn”, vertelde trainer coach Gerard van Vliet van Zwolle tegen Stg. Zwolle Sportief.

Er stonden twee gelijkwaardige ploegen tegenover elkaar, die de setzeges keurig afwisselden tot en met de 2-2 stand, die de tiebreak noodzakelijk maakte.  In die vijfde set ging het tot 13-13 gelijk op, maar daarna maakten twee sterke services een einde aan de wedstrijd. VoCASA kwam via een ace op matchpoint en het daaropvolgende punt werd ook binnengehaald. “Een slopende rally en zij verzilverden het. Je komt zo in de buurt van de overwinning, dan is het even zuur als je het niet haalt. Toch ben ik best tevreden, want dit is waar we op dit moment staan. Morgen kan ik vast leven met een punt”, aldus van Vliet.

Bij Zwolle namen Jelle Hilarius, Jonas Mulder en Thijs van Noorden elk 17 punten voor hun rekening.  Eenzelfde aantal scoorde ook Bas van Bemmelen voor VoCASA. Jan Willem het Lam liet 5 blokpunten voor Zwolle noteren.

Draisma Dynamo kwam tegen Sliedrecht Sport middels 18-25 en 24-26 op een 0-2 voorsprong, zag daarna de thuisploeg met twee keer 25-22 sterk terugkomen. In de tiebreak hadden de Apeldoorners het meeste over, met 11-15 was de winst voor hen.  Bij de thuisploeg maakte Gerard Baan 22 punten, de bezoekers hadden in Renzo Verschuren (19 punten) en Nico Manenschijn (18 punten) hun best scorende spelers.

Totaal 22 foutserves bij Sliedrecht en 19 bij Dynamo stonden tegenover 3 aces van beide teams. Een nogal behoorlijke negatieve score bij de opslag. Blokkerend was Dynamo 2 puntjes beter en aanvallend  had Sliedrecht een handvol punten voordeel.

Achterhoek Orion kende weinig tot geen problemen met het bezoekende Advisie / SSS. Het werd een 3-0 zege in Doetinchem via de setstanden 25-15, 25-18 en 25-21.  Joris Marcelis scoorde 18 keer, Pim Kamps pakte 13 punten mee. Bij SSS kwam niemand in de dubbele cijfers.  Aart Kooiman kwam er daarvoor één tekort.

Via onderstaande link gaat u naar een fotoreportage door Hans van Dijk van de thuiswedstrijd van Orion tegen SSS. Alvast veel kijkplezier.

Zaanstad leed thuis een 0-3 nederlaag tegen SV Land Taurus. Waar gehoopt en wellicht ook meer werd verwacht. Maar de 21-25 en 20-25 in de eerste twee sets laten weinig ruimte voor discussie. In de derde was het met 22-25 iets minder ruim.  Erik Kerp kwam voor de thuisploeg tot 10 punten, Hidde Uittenbosch scoorde tegen zijn vroegere club 13 keer, waaronder 5 aces. Dylan Boerefijn maakte er een dozijn voor Taurus, Tom van den Boogaard liet 5 blokpunten noteren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk uit Orion vs SSS.