Verrassende uitslagen in A- en B-poule Bundesliga

VoV, 27-02-2024. 6:20 uur. In de Duitse Bundesliga bij de dames waren er afgelopen weekend in zowel de A- als de B-poule verrassende uitslagen. Favorieten voor de zeges leden een nederlaag. Een beetje tegen de verwachting in.

SC Potsdam vs. SC Schwerin 3-2.

SC Schwerin won de eerste en vierde set met minimaal verschil, beide keren met 24-26, maar moest de tweede (25-23), derde (25-13) en vijfde (15-13) de winst aan de thuisploeg laten. SC Potsdam had een geringe (84 om 82) betere eigen score. Elles Dambrink, die drie sets in de basis stond en 2 sets invalbeurten had, scoorde 21 punten. Indy Baijens had 13 keer succes en Nova Marring liet er 17 op het scorebord zetten, Susan Schut had een invalbeurt.

MTV Stuttgart vs. SC Dresden 2-3.

Stuttgart moest twee keer een achterstand ongedaan maken. Beide keren met 25-20, nadat SC Dresden in de eerste set met 22-25 een 0-1 voorsprong had genomen en met 21-25 de stand op 1-2 had gebracht. Met 10-15 ging de winst mee naar Dresden.

Jolien Knollema, die 24 keer scoorde, werd de MVP bij Stuttgart, Eline Timmerman maakte 6 punten en Britt Bongaerts 2. Hester Jasper stond de eerste drie sets in de basis en had daarna invalbeurten, ze scoorde 10 keer. Vera Mulder en Famke Boonstra speelden niet.

De stand is nu:

• 01> MTV Stuttgart 3-16
  • 02> SC Schwerin 2-15
  • 03> SC Dresden 3-11
  • 04> SC Potsdam 3-5
  • 05> VfB Suhl 2-1

In de B-poule was er twee keer een zege zonder setverlies voor de thuisploeg. Ook hier wonnen lager geplaatste teams van hun bovenburen.

Ladies in Black vs. Rote Raben 3-0.

Ladies in Black uit Aachen gaven Rote Raben Vilsbiburg geen setje mee op de terugreis. Via 28-26, 25-19 en 25-17 pakten zij de winst. Jolijn de Haan werd MVP, ze scoorde 12 keer. Fleur Meinders maakte 2 punten, Nicole van de Vosse kwam niet in actie voor de Ladies in Black.

Bij de Rote Raben had Britte Stuut 6 keer succes, Kim Klein Lankhorst moest genoegen nemen met 2 invalbeurten. Aces (8 om 3) en blokpunten (12 om 1) maakten het verschil.

USC Münster vs. VC Wiesbaden 3-0

USC Münster won met 3-0 (19, 19, 20) van VC Wiesbaden. Demi Korevaar en Noa de Vos kregen geen speeltijd.

• 01> VC Wiesbaden 4-15
  • 02> USC Münster 4-14
  • 03> Rote Raben Vilsbiburg 4-9
  • 04> Ladies in Black Aachen 4-5

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jolien Knollema, MTV Stuttgart.