Video en verslag van Olhaco vs Sovoco

VoV, 11-03-2019. 6:19 uur. De eerste divisie A gaat een spannende ontknoping tegemoet en dat is niet alleen bovenin de competitie – poule. De strijd om de veilige plaats nummer 9 is begonnen.

In eigen huis waren de heren van FOOX Olhaco gebrand om weer eens punten te pakken, ditmaal was Axell Claims Sovoco H1 de tegenstander. Vorig duel wisten de mannen uit Soest te winnen met 3-1 en dus wisten de heren van Olhaco dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden.

De ploeg voor het laatste jaar onder leiding van Dennis Luider is behoorlijk gehavend, deze wedstrijd stonden er in totaal maar zeven man op wedstrijdformulier. Maar de ploeg begon goed aan de wedstrijd.

Halverwege de eerste set sloeg de thuisploeg een gat van 3 a 4 punten en wist deze vast te houden tot einde van de set. Sovoco wist nog wel met een paar goede services dichterbij te komen, maar uiteindelijk kon de diagonaal Kemperman de eerste set binnenhalen.

Wat volgde waren 2 sets met veel fouten aan de kant van Olhaco. Met name de pass, maar ook de service liepen niet goed. Sovoco maakte hier gebruik van, vooral via de middens werd er vaak gescoord. Dit resulteerde tot 2 maal in een winst voor Sovoco (1-2 in sets)

In de vierde set kantelde de wedstrijd.  De passes kwamen vaker aan bij de spelverdeler, die daardoor het spel meer kon gaan verdelen. Deze set werd mede daardoor gewonnen door Olhaco, waardoor het een 5e set afdwong.

In deze 5e set waren de fouten juist te vinden bij de uitspelende ploeg. Sovoco kreeg de pass minder goed onder controle en Olhaco wist de aanvallen meerdere malen met een goed georganiseerd blok af te stoppen. Resultaat 15-8 winst in deze set voor Olhaco.

Zeer belangrijke punten voor de eindstrijd om plaats 9. Volgende week speelt Olhaco uit tegen Sneek (17:00), waar het in de vorige ontmoeting met 4-0 van wist te winnen.

Voor de video samenvatting door Marius Verwoert van dit duel klik op onderstaande link