Vizier op volleybal

 

Thor D1 koploper na 3-1 zege op Armixtos

VoV, 11-03-2019. 6:32 uur. The day after, adrenaline nog vol in het lichaam, de vreugde overheerst. Een wedstrijd in het hol van de leeuw, eentje die gewonnen moest worden en dan ook nog eens onder hoogspanning. Dat de meiden van Thor aardig kunnen volleyballen dat wisten wij wel, dat ze een wedstrijd op zo’n manier naar zich toe konden trekken hadden wij nog niet eerder gezien. Nou, ga daar dan maar eens een verslag over schrijven……

Sowieso is dat verhalen schrijven wel een beetje een dingetje geworden hoor. Het schijnt namelijk dat het woord cynisme niet altijd gemakkelijk te vertalen is. Ik heb daar onlangs wat problemen mee ondervonden waarbij zelfs een klein stukje over een tribune al voor reacties kan zorgen. Mede daarom wil ik bij voorbaat even aangeven dat ik niemand tot schande wil maken evenmin belachelijk. Het is gewoon een vertaling van wat ik zie, met een klein beetje cynisme. Ik zal daarnaast ook de volgende keer, wanneer de dames spelen in Utrecht, een positie hoger gaan zitten op de tribune. Scheelt weer zo’n hoop gedoe achteraf joh.

Geweten weer gesust, op naar de wedstrijd dan. Een korte situatieschets voorafgaand liet ons zien dat zowel de dames van Armixtos als die van Thor in punten gelijk stonden. Armixtos speelde één wedstrijd minder tot dusver en in onderling resultaat stond het 3-2 voor de dames uit Bergambacht. Zonder al te ver op de zaken vooruit te lopen leek het kampioenschap bij een overwinning voor de thuisploeg gespeeld te zijn en lag die weer helemaal open wanneer Thor de punten mee kon nemen. Van alles om voor te strijden dus, laten zien wat wij waard zijn.

Dat de wedstrijd gespeeld werd in Amsterdam dat was wel even een dingetje hoor. Sporthal de Pijp, veel meer Amsterdam ga je niet krijgen. Er was een mooie groep supporters op de been deze middag. Daarnaast hadden we ook, na enige moeite, zelfs een mooi uitvak gecreëerd aan de overkant van de harde kern van Armixtos. Een leuke tribune overigens. Te dicht op het veld, behoorlijk comfortabel en ook echt genoeg voor alle supporters. Hopelijk leest u het cynisme ervan af, over een tribune ga ik natuurlijk niets slechts meer zeggen.

De wedstrijd was vanaf begin af aan spectaculair. Bij het inslaan was het al te zien. De dames van Thor waren scherp, vol concentratie. Zo gingen we ook de eerste tien punten in. Een goed spelend Thor, overrompelde de dames van Armixtos. In hoeverre ik er verstand van heb, liep de pass goed en werd elke aanval beloond met een punt. De dames van Armixtos leken te lief en hadden niet dezelfde winnaarsmentaliteit als de vorige onderlinge wedstrijd. De trainer had deze wel. Wat een passie legt hij in de wedstrijd. Zo ontzettend leuk om te zien hoe hij reageert bij een fout van de dames van Thor. Zo sportief en vooral zo belangrijk voor het succes van zijn eigen dames. Niets meer dan lof daarvoor…..

De eerste set overrompelde de dames van Thor hun tegenstander. Geen enkel moment in die set had ik het idee dat Thor deze niet zou gaan winnen. Het liep niet goed bij Armixtos. De set werd gewonnen met 19-25 en op de tribunes kwam de sfeer er goed in. Oma had weer de nodige zakken snoep meegenomen en de biggen, sleutelhangers en zelfs rollen mentos kenden gretig aftrek. Stress eten is dit seizoen een bekend fenomeen geworden op de tribunes bij wedstrijden van Dames 1 en ondanks de plannen voor het afvallen weigerde niemand ook maar  één snoepje….

De tweede set was werkelijk de beste van de gehele wedstrijd. Wat een spanning, wat een strijd. Het initiatief lag bij de dames van Armixtos die een klein voorsprong hadden. Thor bleef echter vechten en door wat goed, door de scheidsrechter, opgemerkte fouten van de tegenstander kwamen de dames langszij. Er ontstond een mooie interactie tussen spelers, supporters en voornamelijk de trainer. Fanatisme all over the place wat wel aangaf hoe belangrijk deze set was. Ik zou hier natuurlijk een verhaaltje over gebaren, trekken etc kunnen maken maar dat doe ik niet. Voor ons was het geweldig om te volgen, nog mooier was het succes. De trainer werd woester en woester en de dames pakte tot grote vreugde van alles en iedereen die Thor liefheeft. 0-2 in sets in het hol van de leeuw. Wie had dat gedacht?

Dan die derde. Gaan we weer. Even die dip al zag het er in het begin zeker niet zo uit. 7-0 voor Thor en Armixtos leek gebroken. Toch ontstond er na een goede aanval van de Amsterdammers iets van vuur. Ze legden enorm veel druk op de pass van Thor en maakten punt na punt. Ook het Amsterdamse publiek ging achter de thuisploeg staan, waardoor de dames van Thor het lastig kregen. Dat we deze set niet gingen winnen, werd snel duidelijk. Even wat gas terug om vervolgens weer vol die vierde set te spelen. Een 1-3 moest haalbaar zijn en was ook noodzakelijk. Niet alleen voor het nog openstaande kampioenschap, maar zeker ook omdat de snoep voorraad meer dan gehalveerd was, waardoor er paniek ontstond. Een vijfde setter gingen wij niet halen en daarom moest er hoe dan ook een stapje bij.

Zoals wel vaker dit seizoen lieten de dames zien een echt hecht team te zijn. Wat een veerkracht. De vierde set had strijd, passie alles. Man, wat zat ik te genieten op die, kan het niet vaak genoeg zeggen, fantastische tribune. Het was tot punt 22 stuivertje wisselen. Thor kwam niet verder dan twee punten verschil en ook Armixtos lukte het niet om langszij te komen. Toch was het Thor dat aan het langste eind ging trekken daar de dames van Armixtos de spanning niet te boven kwamen. Ik maakte mij nog enigszins zorgen om de trainer die het verlies klaarblijkelijk niet aan leek te kunnen. Ons zou het een zorg zijn, wij stonden met gebalde vuisten op de banken. Wat een prachtige teamprestatie was dit zeg! Een 1-3 overwinning in het hol van de leeuw, terecht meer dan terecht!

Vandaag was er niet een goed, waren het er niet twee super, nee wat mij betreft was vandaag iedereen goed. Een geweldige teamprestatie. Van staf tot aan speelsters, iedereen was geweldig vandaag. 3 punten voorsprong voor de dames van Thor waarbij Armixtos nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Alles ligt dus nog open maar als je het mij vraagt, zijn de dames van Thor nu al de grote winnaar van deze competitie. Zij uit de hoofdstad kunnen kampioen worden vanwege de vele 4-0 overwinningen, maar ze zullen altijd met de gedachten blijven zitten dat ze twee keer zijn overklast door Thor. Voor mij zijn de dames van Thor hoe dan ook de ware kampioenen………..!

gh @ VoV, verslag door Wess DevliegendeKeeper van Thor Dames 1. Foto Jan van den Noort.