Volle winst voor Dash in eigen huis

VoV, 11-03-2019. 6:36 uur. Op zaterdag 9 maart was het voor de meiden van Dash Dames 1 uit Vorden eindelijk weer tijd voor een thuis wedstrijd, dit maal tegen Flash Veendam Dames 1. Precies een maand ervoor raakte de Vordenaren de ongeslagen thuisstatus kwijt tegen de concurrent VC Zwolle. Dit verlies zorgde ervoor dat de meiden van Dash extra gebrand waren om tegen Flash Veendam een mooie winnende pot neer te zetten.

De eerste set begon Dash fanatiek en enthousiast waardoor het uitspelende Flash onder druk werd gezet en al snel tegen een 12-3 achterstand aankeek. De voorsprong bleef gedurende de set in handen van Dash maar werd door slim spel van Flash verkleind naar 3 punten (21-18). Uiteindelijk wist Dash met een goede serviceserie de set uit te spelen, dit resulteerde in een 25-18 winst.

Het begin van de tweede set ging gelijk op (9-9), de servicedruk bij Dash was niet optimaal en Flash scoorde de punten met tactische ballen. Ondanks dat het spel geen moment echt slecht was moest Dash er een schepje bovenop doen en dit deden ze dan ook. Er werd met lef gespeeld en het enthousiasme spatte er vanaf. Niet alleen in het veld was het een groot feest maar ook op de tribunes lieten de supporters zich horen. De servicedruk bij Dash werd nog iets opgevoerd en de aanval ging vol power. De set die gelijk op begon werd uiteindelijk makkelijk gewonnen door de Vordenaren met 25-15.

Het harde werken van het eind van de tweede set werd doorgezet naar de derde set. De meiden van Dash hadden Flash compleet onder druk, niet alleen serverend maar ook in de aanval. Ook werd de pass goed gebracht waardoor de spelverdeling goed kon variƫren en de middenaanval goed uit de verf kwam. De derde set werd door de Vordenaren gewonnen met 25-11.

Na een ruime set overwinning, een smashende spelverdeler en met winst op zak leek het feest compleet voor Dash. Maar de Vordenaren waren gebrand om ook het laatste punt in Vorden te houden. Ondanks een achterstand aan het begin van de set en wat nauwkeurigheidsfoutjes won Dash ook deze set door teamwork en strijdlust (25-20). Door deze overwinning kan Dash er 5 punten bij optellen en staan ze op een mooie 2e plek. Tevens is Flash Veendam door dit resultaat gedegradeerd.

Aanstaande zaterdag mag Dash afreizen naar Hoogeveen om daar de strijd aan te gaan tegen de meiden van Betech Olhaco Dames 1. De Vordenaren zullen er alles aan doen om de punten mee te nemen naar Vorden en zo de achterstand op de nummer 1 te verkleinen. De wedstrijd begint 16 maart om 18:30 in sporthal Trasselt in Hoogeveen, komt dat zien!

gh @ VoV, verslag door Kelly Gotink, Dash Dames 1. Foto Jan van den Noort.