Kalinko D1 boekt opnieuw een belangrijke zege

VoV, 11-03-2019. 6:40 uur. Op zaterdag 9 maart stond er na een pauze van 3 weken weer een wedstrijd op het programma. Een belangrijke wedstrijd en ook een goede kans voor de Kalinko dames om weer  punten te pakken. De wedstrijd tegen Leython dames 1, 3 weken geleden die Kalinko met 3-1 heeft gewonnen was in ieder geval al een goed begin!

De tegenstander van zaterdag was VV Utrecht dames 2, het team dat op puntensaldo boven ons stond, dus wie er die dag zou winnen, zou of uitlopen of inhalen. Reden genoeg dus voor de Kalinko dames om die dag alles te geven!  De basisopstelling van Kalinko was: Lisan Cosman, Kirsten Moll, Lana lijkendijk, Quincy Pronk, Iris Verheul, Susanne van Heyningen en Larissa Masselink.

In de eerste set begonnen de Kalinko dames goed, wat leidde tot een 4-1 voorsprong, maar helaas gaf Kalinko dit uit handen tot een gelijke stand van 11-11. Verdedigend had Utrecht heel veel en aanvallend konden wij geen potten breken. Kalinko kwam nog wel een aantal punten terug, maar helaas ging deze set naar Utrecht met de stand 20-25.

Kalinko wist dus wat er te doen stond in de tweede set. Opnieuw begonnen de Kalinko dames goed. Bij de eerste time-out stond Kalinko 10-6 voor. Telkens kwam de tegenstander toch weer een paar puntjes terug, maar gelukkig maakte Kalinko op de juiste momenten een punt en wonnen we uiteindelijk de set met 25-20.

Na het winnen van de tweede set waren de Kalinko dames gebrand om de derde set ook binnen te halen. Met inmiddels de komst van Sanne Buijs voor Lana Lijkendijk en Angie Tolentino voor Susanne van Heyningen kwam er weer nieuwe positieve energie in het veld. Beide waren ontzettend belangrijk. Sanne was blokkerend heel sterk en Angie was verdedigend en aanvallend heel belangrijk. Vooral de zogenaamde ‘middenbal’ van Angie was heel productief. De Kalinko dames wonnen deze set met 25-18.

Met nog hopelijk 1 set te gaan, wilde de Kalinko dames ook heel graag de vierde set binnenhalen. Ook deze set begonnen de Kalinko dames heel goed en heel lang leek het de juiste kant op te gaan, maar na 14-14 begon Kalinko achter de feiten aan te lopen. Coach Christophe probeerde aan het eind van de set nog een paar wissels uit te voeren in de hoop dat zij het tij zouden keren, maar helaas lukte dat niet en verloor Kalinko deze set met 18-25.

De belangrijke laatste set zou allesbeslissend zijn. Wie deze set zou winnen zou of een puntje inhalen of een puntje uitlopen. Niet geheel onverwachts begonnen de Kalinko dames heel goed en vooral Angie was ‘on fire’. Deze set hadden we telkens een voorsprong van 4 a 5 punten en dit hebben we de gehele set niet weggegeven. We wonnen deze set uiteindelijk met 15-9!

Een belangrijke 3-2 overwinning, maar helaas zijn we er nog niet. Met nog vier wedstrijden te gaan moet Kalinko nog hard aan de bak, maar met zeven punten uit de laatste twee wedstrijden zijn de Kalinko dames heel goed bezig!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VTC Woerden dames 1 op het programma. Ook weer een belangrijke wedstrijd om zo ook weer hen in te halen, dus genoeg reden om deze week weer hard te gaan trainen. Hopelijk zijn er weer trouwe fans aanwezig in Woerden om ons te gaan aanmoedigen, want die hebben we hard nodig. Hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag door Quincy Pronk, Kalinko Dames 1. Foto Jan van den Noort.