Vizier op volleybal

 

WVC Volley D1 neemt revanche op Krekkers

VoV, 11-03-2019. 8:24 uur. Afgelopen zaterdag om 18.30 uur werd de wedstrijd tussen Weghorst Makelaardij WVC Volley D1 en Krekkers D1 gespeeld. De vorige wedstrijd was met 3-1 in het voordeel van de dames uit Mariaparochie. Voor aanvang van de wedstrijd werden de jeugdleden die in de eerste helft kampioen waren geworden gehuldigd.

Wegens omstandigheden kon trainer/coach Frank van den Noort niet aanwezig zijn bij de wedstrijd en nam Johan Strokap het van hem over. We kregen één opdracht: vol erop. Weghorst Makelaardij WVC Volley DS1 begon met Loes Boone, Lisette Ottenschot, Kira Schorn, Myrthe Maris, Kirsten Lentink, Marlijne ter Avest en Marlon Voortman.

Het eerste punt van de wedstrijd was een lange rally die met een enorm kill – block werd afgemaakt door de ploeg uit Wierden. Hiermee was de toon gezet. De vorige wedstrijd wist Krekkers de passlijn van de Wierdense dames goed onder druk te krijgen, maar vandaag wisten ze er geen grip op te krijgen. Al snel resulteerde dit in een 7-3 voorsprong voor WVC en een time-out voor trainer/coach Gertjan ter Harmsel. Tot 17-17 bleven de dames uit Wierden voorlopen op Krekkers. Tot 21-21 mochten de dames uit Mariaparochie mee, maar daarna maakte WVC het af. (25-22)

In de tweede set begonnen beide teams met dezelfde opstelling. Krekkers startte echter scherper en wist 2-6 voor te komen. Aan Wierdense kant kwam een time-out goed van pas en herpakte de dames zich direct na deze time-out. Vanaf toen lag het initiatief weer bij Weghorst Makelaardij WVC Volley. Met goede passes van libero Kira Schorn wist spelverdeelster Loes Boone haar aanvalsters goed te vinden en wisten ze vrij eenvoudig te scoren.

Wanneer Krekkers een kans kreeg om zelf te scoren, resulteerde dit vaak in een eigen fout. De wedstrijd lag nog even stil wegens een vermeende opstellingsfout, die uiteindelijk onterecht bleek te zijn en aan de kant van Mariaparochie was de frustratie hoog en werd er ook nog een gele kaart meegepakt. WVC liet zien dat ze beter waren en trokken de set met 25-14 naar zich toe.

In de derde set ging het in het begin gelijk op, maar naar de stand 6-6 nam Wierden weer het initiatief. Krekkers wist geen weerstand te bieden en WVC Volley kreeg vrij spel. Krekkers wist net op boven de 10 punten uit te komen en Wierden won overtuigend de derde set met 25-12.

De buit was binnen en revanche was genomen. Zo werd er begonnen aan set 4. Krekkers ging minder fouten maken, waardoor ze WVC achter zich konden houden. Met 11-20 op het scorebord leek het gespeeld. Maar met hoge servedruk aan Wierdense kant door Myrthe Maris, Lisette Ottenschot en Loes Boone wisten de dames uit Wierden erg dicht bij te komen. Helaas werd er een drukduelletje verloren aan het net, maar wanneer dit duel goed viel voor WVC was wellicht de vierde set ook nog door Weghorst Makelaardij WVC Volley gewonnen. Krekkers trok in deze set aan het langste eind en won de set met 22-25.

Volgende week wordt er gespeeld in Assen tegen Sudosa – Desto DS1, de nummer 1 van de competitie. Zij kunnen deze wedstrijd kampioen worden in de 1e divisie, maar WVC Volley is vastberaden om zoveel mogelijk weerstand te bieden en wellicht een feestje uit te stellen.

gh @ VoV, verslag door Femke ter Harmsel – Boone. Foto Jan van den Noort.