VoV, 22-01-2024. 9:06 uur. Met een bus vol supporters kwam BBQ Time Tjoba D1 aan in de SaZa topsporthal te Doetinchem. Het was de wedstrijd van de huidige nummer 2 tegen de hekkensluiter van de competitie. Echter, van onderschatting was er geen sprake, er staan wel degelijk goede volleybalsters op het veld bij Orion D1.

De wedstrijd ging in de eerste set behoorlijk gelijk op, met een 2-3 punten voorsprong voor Tjoba DS 1. Toch vond Orion aan het einde van de set de aansluiting en bij een 23-23 gelijke stand moest Tjoba toch even flink aan de bak. Dat lukte, de set werd gewonnen, maar dat het beter moest werd wel duidelijk.

En in set 2 ging het dan ook beter. Aan de kant van Tjoba kwamen de aanvallen beter door, waar bij Orion de foutenlast hoog lag. De set ging met ruime cijfers naar de Klazienaveense ploeg.

Vanaf set 3 werd het een knokwedstrijd. Lange rally’s, met af en toe mooie punten, waarin vooral Orion D1 liet zien toch echt wel te kunnen volleyballen. De set ging uiteindelijk naar Tjoba D1, waardoor de winst binnen was.

In de laatste set was de concentratie bij Tjoba duidelijk minder. Orion D1 kon vrijuit spelen en wist daardoor de 4e set naar zich toe te slepen. Een verdiend setpunt, waar er vast nog meer van gaan volgen in volgende wedstrijden. Eindstand 1-3.

Ondanks het setverlies in de 4e was er nog wel een positieve noot voor Tjoba, want na 9 maanden herstel van een kruisband-blessure maakte Michelle Miedema haar rentree.

De video-samenvatting van dit duel staat nu onder  DEZE  LINK.