Vier belangrijke punten voor Peelpush D2

VoV, 06-11-2017. 11:40 uur. Zaterdag 4 november stond de wedstrijd tegen VC Wik voor Peelpush D2 op het programma. Aangezien Wik drie punten meer had dan wij wisten we dat we hier punten konden halen. Sommige van ons hebben afgelopen seizoen de beslissende PD – wedstrijd om promotie van hun verloren, er was dus nog een appeltje met ze te schillen. Met onze nieuwe inspeelshirtjes, gesponsord door Vier Seizoenen Buiten begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.

Doordat onze spelverdeelster Eke nog herstellende is van een enkelblessure kwam Sil Crins van Set Up ons vandaag uithelpen, hier waren wij natuurlijk erg blij mee!

We begonnen sterk aan de wedstrijd met een 6-3 voorsprong. Door veel servicedruk lieten we VC Wik niet in hun spel komen. Er was onrust aan hun kant van het veld en wij profiteerden daarvan. De eerste set werd dan ook binnengehaald met een stand van 25-22.

De tweede set wisten we dit vast te houden. We maakten weinig fouten en mede door het goed scorende werk van onze passer – lopers Sanne en Lynn kopten we deze set zo in (25-12). Maar de derde set werd onze servicedruk minder en kwam VC Wik in hun spel. Het ging nog lang gelijk op maar We hebben dit niet meer om kunnen draaien en zo ging de derde set naar de tegenstander (21-25).

Vergeten en vol gaan voor de vierde set! We begonnen goed en mede door een service serie van Loes kwamen we op een voorsprong van 21-16. Maar toen viel het spel stil aan onze kant. We scoorden niet meer en er werden wat onnodige fouten gemaakt. Van 21-16 werd het 21-21 en zelfs 22-23. Door een rode kaart voor de assistent-coach van VC Wik werd het 23-23 en we wonnen de set met 25-23!

Het was een spannende maar leuke wedstrijd en Sil heeft het super gedaan. Dankjewel Sil! Volgende week mogen we naar Nijmegen waar we tegen VoCASA DS 1 zullen spelen. Alle support is welkom. Be there!

gh @ VoV, verslagĀ  van Guusje Reijans, Peelpush D2, foto Wim Simons.