Vizier op volleybal

 

Vier NL-duo’s naar kwartfinale WK K&Q of the Court

VoV, 07-09-2023. 11:40 uur. De eerste dag van het hoofdtoernooi van de BetCity Royal Championships Queen & King of the Court in Rotterdam is achter de rug. 800 toeschouwers zagen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in een zenuwslopende eerste ronde een directe plek in de kwartfinale afdwingen. Ook Schoon/Stam, Bekhuis/Poiesz en van de Velde/Immers plaatsten zich direct voor de kwartfinale.

Drie van de vier Nederlandse mannenteams kwamen gisteren in actie. Mees Sengers en Dirk Boehlé mochten aftrappen in een lastige poule, waarin ze onder andere de kersverse Europees kampioen Ahman/Hellvig troffen. Slechts één keer kwam het Nederlandse duo tot scoren in de eerste twee rondes, waarmee ze vierde in de poule werden.

Van de Velde/Immers en Brouwer/Meeuwsen kenden een betere start van het toernooi. Beide teams werden eerste in hun poule en gaan daarmee met een ‘golden ball’ naar de kwartfinale. Dit geeft hen het recht om een rally over te spelen. Yorick de Groot en Leon Luini, het stuntende duo van afgelopen EK, komen vandaag voor het eerst in actie.

Ook Stam/Schoon eerste in hun poule: Bij de dames kwamen alle vier Nederlandse teams in actie. Voor Emma Piersma, die dit toernooi speelt met de Duitse Isabel Schneider, en Emi van Driel/Brecht Piersma geldt dat zij niet verder kwamen dan de tweede ronde. Dit betekent geen directe uitschakeling, maar een plek in de play-offs.

Bekhuis/Poiesz en Stam/Schoon hadden een succesvollere avond. Beide teams kwamen in de top drie van hun poule en dwongen daarmee een directe plek in de kwartfinale af. Katja Stam en Raïsa Schoon werden in een vol stadion zelfs eerste in hun poule. Daarmee kan het hoogst gerankte Nederlandse damesteam ook een golden ball inzetten tijdens hun kwartfinale.

Wedstrijdschema voor donderdag 7 september. Zeven van de acht Nederlandse teams komen vandaag in actie, waarvan vijf in het stadion.

Mannenteams

  • Luini/de Groot: 15.20 uur, Poule D, Henegouwerplein.
  • Boehlé/Sengers: 17.30 uur, Play-off, Henegouwerplein.
  • Van de Velde/Immers: 17.40 uur, Kwartfinale A, Henegouwerplein.
  • Brouwer/Meeuwsen: 20.50 uur, Kwartfinale B, Henegouwerplein.

Damesteams:

  • Stam/Schoon: 19.30 uur, Kwartfinale B, Henegouwerplein.
  • Piersma/Schneider: 16.00 uur, Play-off, Afrikaanderplein.
  • Piersma/van Driel: 16.40 uur, Play-off, Afrikaanderplein.

gh @ VoV, bron en foto persbericht via Tom van Steenis, Communicatie & PR Sportworx